Shippingindustrien advarer: »Snart bliver hylderne tomme«

ØKONOMI: Flere aktører i fragtbranchen advarer om en kommende mangel på varer i butikkerne.

Foto: CC public domain.

Shippingindustrien har længe haft problemer med afbrydelser og forsinkelser; nu advarer flere store aktører i branchen om alvorlige problemer.

Der er mange forskellige faktorer, der bidrager til dette: nedskæringer i industrien, forhøjede priser, mangel på containere, coronarestriktioner og de efterfølgende protester er nogle af dem.

– Der er mange skibe, der venter på at blive losset flere steder i verden, og vores kunder er påvirket af forstyrrelser og forsinkelser. Selvom vi har kapacitet til at modtage varer her i vores havne i Sverige, er vi også påvirket af problemerne, siger Johan Wallén, marketingchef på Stockholms havne, til SVT Nyheter.

På grund af coronarestriktionerne har der været færre havnearbejdere i Asien, og leverancer fra forskellige fabrikker er også faldet.

Uregelmæssige leveringer fører den ene uge til forsinkelser og den anden uge, til at containere ikke bliver taget hånd om og efterlades i havne. Det hele fører så til øgede omkostninger.

Virksomhederne er påvirket af strafafgifter, forhøjede huslejer til containerrum og øgede forsendelsespriser. Konsekvenserne bliver, at butikshylderne bliver tomme, forklarer Arthur Hanssen, logistikchef hos Fontana Food.

En anden årsag til mangel på varer kan være corona-protester i Australien og USA, specifikt fra lastbilchauffører.

Siden et par måneder tilbage har kritiske lastbilchauffører truet med, at hvis deres regering ikke letter coronarestriktionerne, vil de stoppe deres lastbiler og dermed skabe en ny krise for regeringen.

Protesterne har påvirket markedet, men Australien har ikke lempet begrænsningerne.

På sociale medier har folk fra shippingindustrien i lang tid advaret mod en lignende krise, og nogle har spekuleret i, at krisen simpelthen er blevet orkestreret af stater, der har iværksat de strenge restriktioner.

Medierne nævner ikke specifikt, hvilken type varer det kan være, men i betragtning af at shippingindustriens problemer er blevet så omfattende, kan det antages, at der kan blive mangel på alt fra elektronik til mad.

Kilde:
SVT Nyheter


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Tak Mette Kennedy fup.

    Læs Turner Dagbøgerne.

  • Nok en god ide at preppe lidt ekstra langtids holbar mad

  • Jeg tænker at det primært er vare fra Asien, Australien og USA hvor de har problemer. Det meste mad vi køber herhjemme er fra DK eller andre EU-lande, men hvis du køber meget dyrt kød (som ofte kommer fra Amerika eller Australien) skal du nok snart bestille.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //