Simon Lindberg interviewet af nationalistisk italiensk hjemmeside

MODSTANDSBEVÆGELSEN: For et stykke tid siden blev Simon Lindberg, lederen af Den Nordiske Modstandsbevægelse, interviewet af Ardire.org (»at vove« på dansk).

Skærmbillede: Interviewet på Ardires hjemmeside.

Nedenfor er det skriftlige interview i sin helhed oversat til dansk. Hvis du hellere vil læse originalen på italiensk, kan du finde den her.

 

Tak fordi du kunne stille op til interviewet. Vil du starte med at forklare, hvad Den Nordiske Modstandsbevægelse er for noget?

Den Nordiske Modstandsbevægelse er en pan-nordisk, revolutionær og nationalsocialistisk kamporganisation, der har været aktiv siden 1997. Vi opererer i alle nordiske lande, og i Sverige er vi også et registreret politisk parti, som stiller op til valg.

Imidlertid er vores fokus frem for alt på de udenomsparlamentariske aktiviteter, hvor vi arbejder med at sprede propaganda, træne kampsport, vildmarksaktiviteter, foredrag, studiecirkler og meget, meget mere. Vi driver også flere forskellige websteder og podcasts – ja, faktisk vores eget lille medieimperium.

Det absolut vigtigste mål for alt, hvad vi gør, er at sikre de etnisk nordiske folks eksistens og frihed.

 

Er det sandt, at du vil skabe en nationalsocialistisk republik, der består af alle de nordiske lande, dvs. Sverige, Finland, Norge, Danmark og Island?

Ja det er sandt. Vi mener, at vores lande alene ikke har en chance for at hævde sig i den stadig mere grænseløse og globalistiske verden. Med en samlet nordisk region kunne vi derimod være selvforsynende og uafhængige, selvom resten af ​​verden stod imod os.

Det kan og bør også nævnes, at de forskellige nordiske folk er meget lig hinanden både når det kommer til etnicitet og kultur, og at de forskellige nationale grænser inden for de nordiske lande har ændret sig ved flere lejligheder i løbet af historien.

Målet med et forenet Norden er også hovedårsagen til, at vi allerede arbejder pan-nordisk – allerede i dag forsøger vi inden for vores organisation at agere, som vi ønsker, at hele Norden skal styres, når vi tager magten.

Leder Simon Lindberg. Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

 

Du taler om at oprette en folkeregering. Et spørgsmål, der opstår omkring dette, er, om det er muligt at integrere den nationalsocialistiske ideologi med et demokratisk system?

For at være i stand til at besvare det spørgsmål, skal vi først definere hvad demokrati er. Er det demokrati at have vidt åbne grænser og tillade homofile ægteskab? I så fald er vi bestemt ikke demokrater.

Hvis vi i stedet ser på demokratiet i det antikke Grækenland, vil jeg sige, at nationalsocialismen er meget tættere på dette system end det, der i dag er det såkaldte demokrati. Vi tror på et autoritært, men ikke totalitært system, hvor folks vilje tages i betragtning. Vi tror fuldt ud på ytrings- og religionsfrihed – faktisk selv i større grad end det nuværende system gør.

Vi ønsker også at give folket, efter min mening, den mest demokratiske ret der findes – folks ret til at være bevæbnet. Denne ret, som nutidens »demokrati« nægter sine borgere, betyder både, at folket kan forsvare sig, og at de rent faktisk ville have mulighed for at afsætte en korrupt og dårlig ledelse.

 

Symbolet for din organisation er Tyr-runen. Hvad betyder den for dig?

Tyr-runen er en gammel nordisk kriger-rune, som står for styrke, ære, retfærdighed og offervilje for den højere sag – alle vigtige kvaliteter, som vi ønsker skal definere, hvordan vi ønsker, at vores organisation og vores medlemmer skal fremstå og faktisk agere.

 

Er der en forbindelse mellem din organisation og den gamle nordiske hedenskab?

Svaret er både ja og nej. Ja, fordi vores organisation stort set er baseret på samme trossystem, som vores forfædre troede på, når det kommer til ting som etik og moral. Vores ideologi afspejler vores folks racemæssige egenskaber, ligesom nordisk hedenskab gjorde.

Nej, fordi vi er for religionsfrihed og accepterer, at vores medlemmer er kristne, ateister eller hvad de nu vil identificere sig som og tror på. De fleste af vores medlemmer er sandsynligvis ateister eller agnostikere, men nogle er kristne, og andre er også asatroende.

Når det kommer til kultur og tradition, er det dog en anden sag. Hvis vi for eksempel ser på tøj og accessories, er der sandsynligvis mange flere af vores medlemmer, der fremstår som hedninge, end der faktisk er. Mange ærer vores forfædre og vores folks kulturelle tradition med for eksempel tatoveringer og smykker uden faktisk at tro på Asa-guderne og den gamle nordiske religion.

 

Medlemmer af den nordiske modstandsbevægelse er ofte blevet beskyldt for at være voldelige nynazister. Hvad tænker du om det?

Vi er på ingen måde pacifister, men vi tillader kun anvendelse af vold til selvforsvar. Hvis nogen fysisk angriber os eller fornærmer os over en vis grad, vil vi slå igen, og det er kun hårdt nok til, at angriberen forhåbentlig både vil fortryde det bagefter og fortælle til sine beskidte venner, at de skal tage sig i agt for os.

Det er ikke fordi at vi vil slås, men i stedet føler vi, at vi har en pligt til at slå igen, hvis vi bliver angrebet. Hvis vi ikke havde slået igen i årenes løb, ville vi være blevet fuldstændig overkørt af venstreorienterede for længe siden. I stedet har vi kæmpet for vores rettigheder og vundet muligheden for at kunne stå stolte af vores flag på gader og torve i hele Norden, oftest uden at skulle ty til vold.

Så var der det med nynazister, ja. Vi er helt åbne og meget tydelige med, at vi er nationalsocialister – alt andet end dette er egentligt et skældsord.

Det er ikke fordi at vi vil slås, men i stedet føler vi, at vi har en pligt til at slå igen, hvis vi bliver angrebet. Hvis vi ikke havde slået igen i årenes løb, ville vi være blevet fuldstændig overkørt af venstreorienterede for længe siden. I stedet har vi kæmpet for vores rettigheder og vundet muligheden for at kunne stå stolte af vores flag på gader og torve i hele Norden, oftest uden at skulle ty til vold.

 

Vi har tidligere gjort opmærksom på den amerikanske alternative højrefløj. Har du nogen kontakter med den amerikanske bevægelse?

Vi arbejder konstant på at skabe gode kontakter med nationalister rundt omkring i verden, og vi har således også kontakt med nogle amerikanske grupper. Imidlertid er USA et meget stort land, og den amerikanske bevægelse er blevet voldsomt infiltreret og har været præget af splittelse gennem årene og er derfor sværere at have overblik over end for eksempel de nordiske eller italienske.

VIA:
Nordfront

Kilde:
ardire.org


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //