Skilsmisser reduceret med 70 procent i Kina efter ny »kontroversiel« lov

FAMILIE: Alle nye love i Kina er ikke dårlige, men de bedre af dem beskrives som »kontroversielle« af liberale, jødisk-ejede medier i Vesten.

En »kontroversiel« ny lov i Kina har reduceret skilsmisser med mere end 70 procent i første kvartal af 2021, ifølge data publiceret af Departementet for Civile Sager i Kina.

Den nye lov, som er til for at gøre noget ved de lave fødselsrater i Kina, trådte i kraft den 1. januar i år. Loven kræver, at par, der vil lade sig skille, skal gennemgå en »afkølingsperiode« på 30 dage. Hvis man stadig vil skilles så gør man det, men efter at parret er »kølet ned«, virker det til at mange mennesker finder hinanden igen.

På samme tid som loven trådte i kraft, er de kinesiske myndigheder generelt begyndt at forfægte traditionelle familieværdier i højere grad. Myndighedernes holdning til, at familier skal forblive sammen, har resulteret i en utrolig hurtig ændring. 295.000 skilsmisser fandt sted i dette kvartal, hvilket kan sammenlignes med 1,05 millioner i samme periode sidste år og 1,06 millioner året før.

Liberale medier i Vesten har kritiseret den nye lov. Guardian mener for eksempel, at der er »vrede« i Kina over den nye lov, og at staten blander sig i den private sfære. At stater i vesten masseimporterer udlændinge til at gøre noget ved de lave fødselsrater, er ikke noget, som The Guardian ser som negativt.

Kilde:
The Guardian

Via:
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //