Skole i Aarhus anklages for snyd med afgangsprøver

MULTIKULTUR: Søndervangskolen i Aarhus anklages for snyd med afgangsprøver. Racefremmede elever, som udgør 88 procent af eleverne, har uberettiget fået ekstra tid til afgangsprøver i Dansk.

Foto: Twitter.

Anklager om snyd med afgangsprøver har fået Aarhus Kommune til at sætte Søndervangskolen i Viby under tilsyn.

Ti nuværende og tidligere lærere samt tre tidligere elever står således frem i en artikel og fortæller, hvordan tosprogede elever fik ekstra tid til prøver i 2016 og 2017 på den aarhusianske skole, som flere gange er blevet fremhævet som en foregangsskole.

»En fra ledelsen kom ind i klassen og fortalte, at vi havde ekstra tid til eksamen. Den eneste årsag var, at vi havde anden etnisk baggrund. Jeg forstod og forstår stadig ikke, hvorfor det var muligt, bare fordi vi var tosprogede«, siger Seda Kekec, der var afgangselev fra Søndervangskolen i 2016, til avisen.

I 2014 og 2015 lå gennemsnittene for læseprøven på Søndervangskolen på 4,8 og 4,2. I årene, hvor skolen anklages for snyd, steg skolens gennemsnit ifølge Politiken til 5,6 og 6,1, imens det de to efterfølgende år faldt igen til 3,9 og 3,6.

Skoleleder Rani Hørlyck siger til Politiken, at hun er bekendt med sagen, men ikke ønsker at kommentere den. Det vil Lisbeth Schmidt Andersen, chef for Børn og Unge i Aarhus Kommune, gerne i et skriftligt svar, hvor hun oplyser, at hun blev bekendt med anklagerne i 2019. Lisbeth Schmidt Andersen skriver også, at hun de sidste to år har haft et særligt tilsyn med skolens prøver.

Rani Hørlyck har været skoleleder på Søndervangskolen siden 2008, og Lokalavisen Aarhus har flere gange beskrevet, hvordan hun og skolen er blevet hyldet for deres arbejde med tosprogede elever. I 2017 blev hun nomineret til Berlingske Medias kåring af ”Årets dansker”. Samme år havde skolen også besøg af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, som fik en rundtur på skolen og hørte om dens indsats for de fagligt svageste elever.

Der går 370 elever på Søndervangskolen. 88 pct. af dem har en anden etnisk baggrund end dansk fordelt på op mod 23 forskellige nationaliteter.

Kilder:
Lokalavisen Aarhus
Politiken

Læs også:
“Nordiske mennesker bliver minoriteter i deres egne lande, og immigranter med lav IQ kan ikke integreres”
Størstedelen af ​​skolebørn i Hamborg har nu indvandrerbaggrund


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Var der nogen tvivl om uddannelsesinstitutionernes politiske tilholdssted?

    Er man stadigvæk i tvivl, kan man bare rette blikket mod Ishøj gymnasium (rektor Lene Gammelgaard Müller, daværende vicerektor Suzanne og vicedirektøren for next Daniel (((blum’s))).) indiriekte mordforsøg på en fredelig elev der blot fortalte om skolens tilstand.

  • Suzanne strange var monsterets fulde navn. De bliver aldrig glemt.

  • Gymnasielærere er i det hele taget usle undermennesker. Lavere end deres kæleorker. Landsforrædere bliver ikke glemt.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //