Skole i Canada tændte bål og brændte bøger af for at skabe forsoning

CANADA: The Providence Catholic School Board i Canada forkyndte sig i 2019 til bogafbrænding på bål i det, de omtaler som et »flammerensende« ritual, et ritual, der skulle skabe forsoning og som et led i den revisionistiske proces, hvor angiveligt stødende materiale, i tekst eller billede, bliver forvist til fysisk ødelæggelse.

Foto: Skærmdump fra Youtube.

The Providence Catholic School Board er en paraplyorganisation, der samler over 30 sprogskoler i Ontario, Canada, og ligesom de fleste institutioner af en vis størrelse i dag beskæftiger den også rådgivere med ansvar udelukkende om emner som »inklusion« og »mangfoldighed«.

Det var en af ​​disse, den selvbetegnede »Indigenous Knowledge Keeper« Suzy Kies, som tidligere havde været elev på en af ​​disse skoler og henvendt sig til skolens ledelse og krævet, at flere bøger blev fjernet. Årsagen var, at disse bøger ifølge Kies indeholdt stereotyper af forskellige urfolk (dog ingen hvide). Udrensningen ser ud til at have påvirket tegneserier i størst omfang, og de fleste af titlerne omhandlende TinTin og Lucky Luke er blevet brændt. I alt blev 5.000 bøger og tegneserier brændt.

Canadas politiske eliter, herunder også premierminister Justin Trudeau, mening om hændelsen kan opsummeres som: »vi støtter ikke bål hvor der afbrændes bøger, men vi skal være pragmatiske i vores tilgang til forsoning og opgør med historien«. Med andre ord: bogafbrændingbål kan være rigtige og nødvendige, hvis de udføres med den rette intention.

Kilde:
The Canadian


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //