Skyderi i Field’s: To teenagere og én russisk statsborger dræbt

DANMARK: Politiet oplyser at tre er døde og fire er såret af skud efter skyderiet ved Field’s. Politiet vurderer at der kun var én gerningsmand og at der er tale om tilfældige ofre og at intet tyder på terror.

De tre personer, som søndag aften blev dræbt ved et skyderi i storcenteret Field’s i København, er to unge og én voksen.

Helt konkret er der tale om en 17-årig dansk teenagedreng, en 17-årig dansk teenagepige og en 47-årig mand med russisk statsborgerskab, men bosiddende i Danmark, oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Søren Thomassen, ved et pressemøde mandag morgen.

Foruden de tre dræbte er fire andre ramt af skud. Søren Thomassen fortæller, at der her er tale om to danske statsborgere, henholdsvis en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde, og to svenske statsborgere, en 50-årig mand og en 16-årig teenagepige. Alle fire er på hospitalet og i alvorlig tilstand, men på nuværende tidspunkt stabile, oplyser chefpolitiinspektøren.

– Vores vurdering er, at det er tilfældige ofre. Det drejer sig hverken om køn eller andet, siger han.

Der er også en række lettere tilskadekomne, som i forbindelse med, at de har forsøgt at komme væk fra centret, har fået mindre skader, meddeler politiet. Men ingen af dem er blevet ramt af skud, understreger chefpolitiinspektøren.

 

Mistænkt arbejdede formentligt alene

Efter søndagens skyderi ved Field’s blev en 22-årig etnisk dansk mand anholdt med en riffel og ammunition på sig. På nuværende tidspunkt arbejder politiet ud fra den teori, at han har arbejdet alene.

– Ud fra det arbejde vi har lavet henover natten, er der intet, der peger på, at den mistænkte, som vi har anholdt, har arbejdet sammen med andre eller fået hjælp fra andre, lyder det fra chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

I løbet af natten har politiet kigget på dokumenter og lavet ransagninger. Senere i dag vil den mistænkte, den 22-årige danske mand, blive fremstillet i grundlovsforhør. Tidspunktet meldes ud senere, oplyser Søren Thomassen.

Der er muligvis tale om en psykisk syg mand som har haft problemer med sin medicin, løs det i aftes fra TV2’s retsreporter Astrid Søndberg.

Kilder:
TV2


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Asbjørn says:

  Må han brænde i helvede

 • ikke fordi jeg syntes det er ok men men . drengen er mentalt forstyrret og hvis politikkerne brugte flere på de psykiatiske mennesker var dette ikke sket – men det har måske sket .men når pengene til syge folk/ unge ikke er der måtte det ske . hvis mange af de penge de brugte på indvandre halveres og den anden halvdel gik til psk. kunne det måske ændre mange ting i mange unges tilværelse . så slap lige af , Asbjøn du kender jo ikke til dette – på dette område men det er frygtligt -han havde flere gange prøvet at komme i kontakt med akut linjen men uden held –

 • Asbjørn says:

  Psykiatrien har ikke de ressourcer de behøver for at løse den opgave de har fået, og hvis de havde de nødvendige ressourcer, så kunne episoder som denne muligvis være undgået. Det har været klart længe og er ikke godt nok og derfor er magthaverne også delvist ansvarlige her.
  Politiet burde også have trådt til tidligere, da han lagde flere videoer op på youtube dagen før, hvor han fremviser ulovlige våben og lader som om, at han vil skyde sig selv i hovedet. Heldigvis var politiet hurtige til at reagere, da han først er begyndt at skyde.

  MEN denne unge mand har, uanset de problemer han selv døjer med, stadig begået mindst 3 mord på uskyldige mennesker, såret flere og forvoldt psykiske problemer på tusindevis af mennesker, og det er han moralsk ansvarlig for. Jeg håber han får en passende straf for disse meget alvorlige forbrydelser så ofrene får retfærdighed, og så håber jeg også, at problemerne med psykiatrien og politiet bliver løst, så ligende episoder ikke sker igen i fremtiden.

 • Så halvdelen af pengene skulle halveres, så den ene halvdel skulle gå til de fremmede og den anden til psykiatrisk afdeling, altså de afdelinger der er tilbage i Danmark. Okey, jeg står helt af her..Det er sådan med Danmarks økonomi, at den tager de fra den ene kasse og giver til den anden kasse. Så Else, dit ønske bliver opfyldt, desværre.
  Godt vi har delte meninger, og ja gu er det en skam at akut afdelingen ikke svarede, men hvor er lægen der skal indlægge den mand ?

  Jeg skal godt nok lige sluge det du mener Else, om den halvering. Hvis vi skal have brede skulder til at tackle de fremmede, med spark i hovederne, voldtægt, uddannelse, moral indenfor det Pædofilistisk miljø. Så kunne jeg godt finde på, at rejse fra Danmark, det er så kvalmende og indsigtsløst det de fremmede gør i Danmark. Politikkerne kan selvfølgelig forny en ny udenlandsk lov for Danmark.
  De brede skulder skal kun bære Danmark. Ikke de fremmede. Come on. 😲

  At råbe om hjælp er ikke altid en svaghed men en styrke.

 • Jamen Asbjørn nu er vi enig ..selvfølgedig skal han straffes ,ja det har og der er ingen retfærdighed at tage andres liv. men ja politiet har for travlt med at kigge andre over skulderen fremfor sådan nogle som hans videoer- Men jeg tror jeg desværre ikke problemerne med politiet og psykiatrien bliver løst ,det har vi set mange gange at der ikke sker noget-.NEJ Lena de fremmede skal ingen penge havde-hvis det stod til mig-skulle de fremmede ikke være her ..lægen henviser personen til akut psy. hvor de sender personen videre, hjem med ekstra piller – så er de alene med tanke mylder .og hvad de ellers har .hvis de ikke har familie som hele tiden er i kontakt med personen så er de alene. det kræver stor opmærksomhed fra familien at havde sådan en pårørende- tro mig jeg ved hvad jeg snakker om…også hvordan systemet ikke virker . de fremmede fylder meget også på psy. da jeg skrev om halveringen var det kun et noget jeg skrev ,jeg var lidt i vildrede og tænkte mig ikke om .I Polen får de fremmede ingen hjælp .der må de klare sig selv, derfor er der ikke mange fremmede i Polen ,eks.vis. Nej det er ikke en svaghed at råbe om hjælp ,men hjælper det ?på de psy. syge nej det gør det nok ikke desværre.

 • Nu arbejder jeg selv indenfor plejen og ser og hører en del. En læge skulle have været inde for den fyr der. SLUT.

  Polen har INTET med DK at gøre.

  Grib ikke bolden, men livet.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //