Sort forlæser ved prestige-universitet pågrebet efter trussel om masseskydning af hvide

ANTIHVIDHED: En tidligere forlæser i »racefilosofi« ved UCLA er arresteret for at have spredt antihvidt had, samt at have truet med at gennemføre en masseskydning af hvide ved universitetets institution for filosofi.

UCLA:s Kerckhoff Hall Foto: Logan Ward (CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

Matthew Harris, en sort anti-hvid tidligere professor i racefilosofi ved det prestigefyldte University of California, Los Angeles (UCLA), er blevet anholdt af Colorado SWAT (Delstaten Colorados indsatsstyrke) efter at have truet med at begå masseskyderier mod hvide medlemmer af universitetets filosofisk institution.

Indsatsstyrken tilbageholdt Harris efter at have ventet tre timer på ham i hans lejlighed.


Harris anholdes.

Tirsdag suspenderede UCLA alle forelæsningsaktiviteter på stedet på grund af truslen, som Harris havde mailet til universitetets filosofiafdeling, rapporterer Los Angeles Times.

 

Universitetet forsøgte først at dække over truslen

UCLA oplevede stærke modreaktioner mod sine indledende forsøg på at nedtone masseskyderitruslen ved at gå ud med oplysninger om, at politiet var opmærksomme på visse »foruroligende e-mails og indlæg« sendt til nogle studerende.

Harris lagde hundredvis af skydningsvideoer på sin YouTube-kanal, hvilke hurtigt blev fjernet.

E-mailen, som Harris sendte til den filosofiske institution, indeholdt et 800 sider langt manifest, hvori han også truede med at angribe Colorado University.

»Niveauet af vold vist i manifestet var direkte alarmerende«, kommenterede Boulders (Colorado) politichef Maris Herold og fortsætter:

»Det var meget voldsomt, hvilket vi oplevede som ekstremt foruroligende«.

Avisen Daily Bruin rapporterer, at Harris fik orlov fra UCLA sidste år, efter at studerende havde anmeldt ham for at have sendt pornografisk materiale til dem.

Los Angeles Times oplyser, at Harris, 31, fremsatte antiracistiske kommentarer og trusler (som senere blev fjernet) på hans YouTube-videoer.

Avisen skriver:

»UCLA genoptog klasseundervisningen onsdag, efter at Boulder-politiet tirsdag anholdt en tidligere underviser, som havde sendt de studerende en video af et masseskyderi og et 800 sider langt manifest med konkrete trusler«.

 

300 videoer med had og trusler mod hvide

På Harris’ YouTube-kanal var der mandag over 300 videoer, hvoraf de fleste blev uploadet samme dag.

I videoerne kommer Harris med anti-hvide hadefulde kommentarer. Han navngiver også specifikke steder på UCLAs campus og kommenterer kryptisk, at disse er »føjet til listen«.

Ved midnatstid blev der vist en besked på kanalen om, at kontoen var blevet lukket.

Harris taler uden for billedet, mens han spiller et videospil, hvor han løber rundt i en virtuel by og skyder på biler og mennesker.

I en video gentager han sætningerne flere gange:

– Laver du sprængstof?

– En dag kan lortet rent faktisk sprænge i luften.

 

Billeder og videoer fra tidligere masseskyderier

En video med titlen UCLA PHILOSOPHY (MASS SHOOTING), der blev uploadet søndag, indeholdt stærke billeder, blandt andet fra masseskyderiet i 2017 på en musikfestival i Las Vegas og klip fra filmen Zero Day (2003), som er løst baseret på et andet masseskyderi, det på Columbine University.

Los Angeles Times er stødt på en kopi af dele af Harris’ e-mail til UCLAs filosofiafdeling.

I e-mailen henviser han ofte til race og bruger ofte hårde bandeord.

Beskeden indeholder links til manifestet og de fleste af videoerne, inklusive videoen, hvor truslen om masseskyderi kommer til udtryk.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //