Sort nationalist sigtet efter terrorangreb i New York

USA: Politiet i Manhattan pågreb i forrige uge en 62 år gammel sort mand efter at han havde affyret skud på en undergrundsstation og såret 29 personer.

Frank Robert James da han blev arresteret. Skærmdump: Youtube.

Efter en 30-timers lang jagt lykkedes det det lokal stats- og føderalt politi at kredse sig ind på den 62-årige sorte nationalist Frank Robert James, som nu er sigtet for at begå et terrorangreb mod offentlig transport. Manden, der var iført en gasmaske, detonerede en røggranat ombord en metrovogn, da den var på vej til stationen på 36th Street i Brooklyn, og affyrede derefter 33 skud mod passagererne.

Fem personer blev kritisk såret ved angrebet, men skal ikke være i livsfare. I alt 29 personer havde brug for førstehjælp som følge af skudsår, røgindånding og andre typer skader. Fire af de tilskadekomne var i skolealderen.

Politiet opsporede manden ved hjælp af en nøgle til en lejebil, der var efterladt på stedet. Der blev også fundet en pistol, en økse, benzin, fyrværkeri, en plastdunk og flere røggranater på stedet.

Manden har over en periode på flere år postet anti-hvid retorik på sociale medier, herunder et meme med teksten «O black Jesus, please kill all the whiteys”, og diverse materialer relateret til BLM, Nation of Islam, Black Panthers og Black Liberation Army. Manden siges også at være blevet inspireret af politimorderen Micah Johnson. I en video udtaler han, at han «ønsker at slå alt ihjel i hans åsyn».

Det demokratiske sorte kongresmedlem Jamaal Bowman ønsker ikke mere politi på gaden og i metroen og siger til CNN, at «det var et frygteligt angreb, og den person skal holdes ansvarlig, men så må vi komme videre».

Kilder:
The Guardian
NyPost


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //