Største nationale samling i Gøteborg i moderne tid

Modstandsbevægelsens møde i Gøteborg samlede cirka 650 deltagere, men henved 200 personer blev nægtet adgang til Sverige af politiet. Desuden blev Nordfronts live udsendelse set af 160.000 mennesker.

Modstandsbevægelsens møde i Gøteborg i lørdags, forløb ikke direkte lige så problemfrit, som de tidligere demonstrationer i Borlänga, Stockholm og Falun. Men når vi opsummerer dagen, så kan vi alligevel konstatere, at mødet, efter omstændighederne, blev til et stort fremskridt for den nationale opposition.

Stort deltagerantal og massiv opmærksomhed.

Allerede inden selve dagen har mainstream mediernes hetz, gjort navnet ”Den Nordiske Modstandsbevægelse”, kendt for hele den svenske befolkning. På selve dagen trendede Nordfront TV’s livesending, som det næstmest sete klip på youtube i verden. På sit højeste så 11.000 mennesker aktivt på live sendingen og sammenlagt har i skrivende stund 160.000 mennesker set sendingen.

Mødet samlede 650 deltagere og alene det, gør det til den største nationale samling i Gøteborg i moderne tid. Dertil skal man så regne de cirka 30 mennesker med fra Danmark, Tyskland og Portugal som ikke fik adgang til Sverige og de ca. 150 personer som samledes ved den plads politiet anviste og ikke fik lov til, at slutte sig til de andre.

Over 800 personer havde altså til hensigt at slutte sig til optoget, trods politiledelsens trusler om at fængsle demonstranter samt massemediernes forsøg på at påvirke den offentlige opinion i negativ retning.

Undgik fælden – det blev ikke et nyt Charlottesville

Modstandsbevægelsen samledes kl. 11:00 ved Ica Maxi i Almedal, to kilometer væk fra den samlingsplads, som politiet anviste i Skånegatan kl. 12:00. Hvad Nordfront erfarede, var der egentlig ikke nogen planer for at gå hen til politiets afspærrede PL24-område, da denne rute indebar en fælde som politiledelsen håbede skulle blive til et nyt Charlottesville. Vi havde selv fået indikationer fra en politikilde, om at politiet skulle lure os ind i PL24-området og derefter skære store dele af demonstrationen af.

Ruten var tænkt at afsluttes ved politihuset ved siden af Ullevi, så de ind imellem, ved Heden, kunne passere det område hvor venstreekstremisterne samles. I anledning af politiets initielle trussel om at fængsle alle forskelligttænkende, var det for mange åbenlyst, at politiet skulle lade de stenkastende venstreekstremister komme tilstrækkeligt tæt nok på til, at få påskud til at anholde mængder af nationale, der ville forsvare sig. Ruten var optimal for politiet for at kunne køre frem og tilbage med anholdte nationale. Desuden var den forventede strækning på 600 meter en hån mod demonstranterne og deres forfatningsmæssige rettigheder.

Konfrontation med politiet

I stedet begyndte marchen fra Ica Maxi og blev på 2 km. Da demonstranterne skulle passere Lisebergsstationen, angreb venstreekstremister, som politiet lod alt for tæt på demonstrationen, de nationale med sten. Modstandsbevægelsens beskyttelsesstyrker skyndte sig frem for at beskytte demonstranterne, og havnede dermed i konfrontation med politiet, der stillede sig i vejen.

Flere demonstranter og politimænd blev skadet mildt, og 15 personer, deriblandt Den Nordiske Modstandsbevægelses leder, Simon Lindberg, blev anholdt for voldsomme optøjer. En fotograf fra Modstandsbevægelsen blev også anholdt for “voldsomme optøjer”.

Politiet forbød demonstrationen – men Modstandsbevægelsen holdt møde

Efter denne hændelse, kunne politiet beslutte sig for at forbyde demonstrationen, og dermed komplet indskrænke demonstrationsfriheden. At konfrontationen skete udenfor politiets PL24-område ændrede dog politiets planer, da det blev sværere at vilkårligt anholde deltagere på det nye sted. Efter et stykke tid besluttede Modstandsbevægelsen sig for at holde tale på Lisebergstation. Pär Öberg og Fredrik Vejdeland fra Modstandsbevægelsens rigsledelse holdte hver sin tale.

Modstandsbevægelsens leder, Simon Lindberg, var også forventet som taler, ligesom Julian Bender fra det tyske parti Der Dritte Weg. Lindberg sad dog tilbageholdt og Bender var blevet nægtet af politiet overhovedet at deltage i marchen. Angiveligt skulle Bender også have fået et 3 års indrejseforbud til Sverige. Efter begge taler sang mødesdeltagerne, inden politiet igen vævede batoner, denne gang fordi at Modstandsbevægelsens beskyttelsesstyrker modtog væk aldeles for nærgående journalister. Efter at stemningen dæmpede sig, angreb politiet igen, denne gang helt uprovokeret, mødesdeltagerne. Dette uprovokerede angreb fyldte deltagerne med sådan en vrede, at situationen risikerede fuldstændig at rasle, inden stemningen fik politiet til at træde tilbage.

Bemærkelsesværdigt, at flere politimænd skammede sig over deres krigsadfærd, og i et par tilfælde endda udtrykte det offentligt. Flere politimænd vi talte med, eller vi hørte diskutere med hinanden, mente at intet af dette havde sket, hvis politiledelsen havde ladet Modstandsbevægelsen gennemføre den demonstration som organisationen og politiet var enig med hinanden om fra starten.

Eftersamling

Omkring 17 tiden, 2 timer efter at demonstrationen skulle have været afsluttet, afsluttede Modstandsbevægelsen mødet og deltagerne begav sig tilbage til samlingspladsen. Mange valgte at følge med Modstandsbevægelsens eftersamling for at omgås med kammerater og spise. I lokalet opsummerede Pär Öberg dagen og derefter afholdte Modstandsbevægelsens leder i Finland, Antti Niemi, en tale om den kommende demonstration for ytringsfrihed i Finland.

Opsummering

Samlingen i Göteborg viser os, at der er cirka 800 nationale i Sverige, der er villige til at demonstrere under vældigt svære forhold, mod en fjendtlig politiledelse, der har over 1000 politibetjente under deres kommando, mod et propagandaapparat i medierne, der mellem linjerne råber efter blod, samt menneskemængden af venstreekstremister, der i princippet fik frit spil til at angribe deres meningsmodstandere.

Forspillet til demonstrationen viser at systemet befinder sig i total panik og er klar til både at forsøge at gennemføre et organisationsforbud og indskrænke forfatningsmæssige rettigheder for etniske bevidste svenskere, med formålet at stoppe den opposition, der vokser. Endelig viser det sig, at der ikke er nogen mening i at søge tilladelse til at demonstrere, noget som Pär Öberg pointerede til Nordfront TV efter demonstrationen. For 2 uger siden holdte Modstandsbevægelsen en uannonceret demonstration, der forløb sig helt ordentligt, bare fordi at politiet ikke kendte til den og derfor ikke kunne sabotere den.

Modstandsbevægelsen takker alle helte, der deltog under dagen, og vi hilser via Nordfront at vi kommer til at komme tilbage til Göteborg – måske i den nærmeste fremtid.

Vel mødt!


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Danny Jönsson says:

  Hell seger!

 • Jesper Hedemann says:

  De får aldrig held med at gøre os tavse. Hver et angreb mod os, gør os stærkere. Godt håndteret af NMR.

  For et frit og forenet Norden – Hil Sejr!

 • Ola Nordmann says:

  En Sterk Nordisk Kraft er viktig for at Norden skal kunne leve videre i en form som er akseptabel for oss av Nordisk ætt og kan med rette sitt at Norden er vårt eget Odels Land.

  Så kjære venner, kjære brødre og søstre i Danmark, som en fjeld-abe, en nordmann, det er på tide å våkne opp nå. Holger Danske må våkne opp nå.

  Ragnarokk er kommet, ikke vær en sløv slapp øl-tønne.. men en nordisk mann eller kvinne som stolt tar tak i sin egen fremtid. Lær deres egen historie fremtiden deres er med oss her i Skandinavia som deres historie er.

  Rasefremmede ikke-europeer vil ikke oss av nordisk ætt noe somhelst godt, våres land er noe som skal okkuperes, og vi skal slavebindes. Deres løgner er gjennomskuet, deres løgner har gjort nok smerte, nok kvinner har grått, nok personer har blitt drept, nok mennesker har blitt dopet ned, osv. osv.

  kjære dansker, de beste og varmeste hilsener fra Norge møter dere la oss stå sammen, en samlet Nordisk kraft for fremtiden. Det er noe vi alle kan samle oss om.

 • Håb for fremtiden giver de os, vejen viser de os, med ryggen ret og sindet skarpt vil vi følge!

 • Danskeren says:

  Vi bliver kun flere og flere, det er godt at se!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //