»Stop heksejagten på os uvaccinerede«

DEBAT: Peter Wahlbeck forsvarer retten til ikke at blive vaccineret mod coronavirus.

Peter Wahlbeck. Foto: Roos & Tegnér (CC BY 3.0).

Sidste søndag offentliggjorde Göteborgs-Posten et læserindlæg af den svenske komiker og skuespiller Peter Wahlbeck, som mener, at der er en uretfærdig heksejagt mod de uvaccinerede. I læserindlægget oplyser Wahlbeck, at mange af hans kolleger i kunstnerbranchen har støttet pro-vaccinationskampagnen #KavlaUpp (smøg [ærmerne] op) og i nogle tilfælde også forfægtet vaccinepas. På trods af at restriktionerne i Sverige ophæves, mener Wahlbeck, at dette »bare er stilhed før stormen«, og at vreden over for de ikke-vaccinerede vil stige, hvis flere mennesker igen bliver syge med corona.

Wahlbeck nævner udviklingen i Israel som ifølge ham et afskrækkende eksempel:

Hvad sker der, hvis smittespredningen stiger igen som i Israel? Hvor vaccinepass blev indført efter fuld vaccination, men blev ugyldigt, indtil man havde fået endnu en dosis af vaccinen, en tredje dosis. Israel kan således være havnet i en konstant afhængighed af et stof. Det siger pling på telefonen, tid til at møde op til endnu en vaccination. Er det også sådan vi vil have det her?

Desuden nævner Wahlbeck også Italien, Indonesien og Australien, hvor obligatoriske vaccinationer og hårde nedlukninger enten er blevet indført eller diskuteres af magthaverne. »Der er totalitære foranstaltninger i lande som ligger langt væk, men også her i Sverige har der været krav om tvang, såsom at folk bliver nægtet beskæftigelse, hvis de ikke bliver vaccineret«, skriver Wahlbeck og fortsætter:

Växjös moderate kommunalbestyrelse har foreslået, at uvaccinerede selv skal afholde udgifterne for sundhedsydelser, hvilket forfattere i store aviser også har foreslået. Uden diskussion tales der nu om at opsøge uvaccinerede i boligområder eller sende breve hjem til dem for at få dem til at møde op til vaccination. Jeg, som ikke ønsker at blive vaccineret, føler mig mere og mere trængt op i en krog.

Selvom vi er mange, som er blevet diagnosticeret med covid-19 og blevet raske igen og er symptomfrie, bør vi blive vaccineret, da vi kan bære vira og smitte de fuldt vaccinerede, hævdes det. Dette er hovedargumentet for vaccination af børn og unge. Den mindste stigning i smittespredning i fremtiden får de uvaccinerede skylden for og altså indirekte børn.

Hvordan er dette muligt, og hvad er meningen med vacciner så? I så fald har myndighederne løjet, eftersom de ikke lige fra begyndelsen talte om, at alle skulle vaccineres, da medicinen ellers ikke ville fungere.

Ifølge Wahlbeck neddysser »almindelige« medier forskere, der er kritiske over for den igangværende massevaccination mod corona. Retorisk spørger han også om, hvad der sker, når vaccinen fører til »uforudsete bivirkninger i stor skala«, eller om coronavirus i sidste ende besejrer vaccinen og bliver vaccine-resistent.

Afslutningsvis skriver Wahlbeck, at der foregår en »massehypnose«, der »er gået for vidt«:

Covid-19 er ikke dødelig for de fleste af os. Denne sygdom er snedig og har pludseligt og uventet ramt mange. Nogle venner er gået bort, hvilket er forfærdeligt, selvfølgelig. Men denne massehypnose, udført i god mening er gået for vidt, og tilhængere fra alle samfundslag og grupper går amok med hele samfundets helbred og fremtid som en indsats i en slags selvskade.

Kilde:
Göteborgs-Posten


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Helt enig


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //