Stor terror-aktion: Omkring 20 personer anholdt og 20 adresser ransaget

MULTIKULTUR: Baggrunden for aktionen er mistanken om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv. Terrorplanerne skulle være rettet mod et mål på dansk jord.

Politiet har anholdt omkring 20 personer og har ransaget cirka 20 adresser i en omfattende terroraktion.

Det fortæller Københavns Politi på et pressemøde, efter at der i dag har været ransagninger og anholdelser flere steder i landet.

En del af dem bliver sigtet for at have overtrådt terrorparagraffen og vil blive fremstillet i grundlovsforhør, siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi Jørgen Bergen Skov, der også oplyser, at de er mistænkt for at forsøge at fremskaffe skydevåben og sprængstoffer.

Sagen omhandler en mistanke om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv, bekræftede Københavns Politi tidligere i dag. Planerne skulle være rettet mod et mål på dansk jord.

Fund af remedier til sprængstoffer

Chefpolitiinspektør og operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Flemming Drejer bekræfter på pressemødet, at man har fundet remedier til sprængstoffer.

Aktionen i dag bygger på PET’s efterretninger, fortæller den operative chef.

– Det ændrer ikke på terrortruslen mod Danmark, den er fortsat alvorlig. Vi skal ikke lade os kue af terror, vi skal leve vores liv normalt, siger han og fortæller, at sagen viser, at der er personer, som har både kapacitet og intention til at begå terrorangreb.

Hverken PET eller Københavns Politi ønsker på pressemødet at svare på spørgsmål blandt andet med den begrundelse, at politiet ønsker, at sagerne skal foregå for lukkede døre.

Både Københavns Vestegns Politi, Nordjyllands Politi, Fyns Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi foruden Københavns Politi bekræfter over DR Nyheder, at de har været en del af aktionen.

Østjyllands Politi har bekræftet over for Ekstra Bladet, at de også har været en del af aktionen.

Københavns Politi bekræfter på et pressemøde, at de syv politikredse alle var en del af aktionen.

Hør her, hvad PET-chefen sagde til pressemødet.

KILDER:
DR
DR
Københavns politi


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Der er jo kun et virkeligt sygt samfund der lader sådanne ting ske.

 • Krautling says:

  Meget kan man sige om det danske politi. De er nogle pikhoveder på mange områder, men de kan sgu også deres kram. De har forhindret rigtig meget terror de seneste 15 år, nu hvor politikerne ikke bestiller andet end at lukke affald ind i landet.

 • Når vores land, lader fremmed folkeslag, invadere vort land, så importere man samtidigt deres middelalderlige stamme kulturer og krige.
  Og når vi så samtidig, gang på gang, lader os forfører af USA, så vil blodet også her i Norden flyde.
  Lad vær med at “symptom” behandle, fjern problemet helt. Send dem hjem, så vi kan få et frit Norden.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //