Storbritannien: Mere end 1.100 migranter på to dage

MASSEINDVANDRING: Fyrre små både med 1.115 migranter om bord har krydset Den Engelske Kanal på to dage, oplyser Home Office.

Illustrationsbillede.

Lørdag hentede grænsestyrken 491 migranter på 17 både, mens de franske myndigheder forhindrede 114 mennesker i at tage turen.

Fredag ​​krydsede 624 mennesker kanalen på 23 både, hvoraf 300 blev stoppet af de franske myndigheder.

I september krydsede flere migranter end i nogen anden foregående måned siden krisen begyndte.

Omkring 3.879 migranter krydsede kanalen i september.

Mere end 18.000 mennesker har taget turen fra Frankrig til England i små både hidtil i år, i 2020 var tallet godt 8.460, ifølge tal fra Home Office.

Lørdag besøgte den franske indenrigsminister, Gerald Darmanin, Calais for at se, hvad der blev gjort for at forsøge at stoppe migranter i at krydse Den Engelske Kanal med båd.

I juli blev der annonceret en aftale på 54 millioner pund mellem Storbritannien og Frankrig, hvor Frankrig skulle fordoble antallet af politipatruljer ved sine strande for at dæmme op for antallet af migrantovergange.

Indenrigsminister Priti Patel truede for nylig med at tilbageholde finansieringen, medmindre flere mennesker blev forhindret i at nå Storbritannien.

 

»Livsfarligt«

En talsmand for Home Office sagde, at 89 mennesker om bord på fem både også havde taget turen torsdag. Han sagde: »I år har rekordmange mennesker lagt deres liv i hænderne på hensynsløse menneskesmuglere og risikeret farlige kanalovergange fra franske strande«.

»Fælles samarbejde med franskmændene har ført til næsten 300 anholdelser, 65 domme og forhindret mere end 13.500 krydsninger. Men med hundredvis som stadig risikerer deres liv og tager den farlige tur, skal alle parter gøre mere«.

Størstedelen af migranterne beder om at søge asyl, når de er blevet hentet af de britiske myndigheder.

Kilde:
BBC


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //