Storfarma-virksomheder vil ikke blive holdt ansvarlige for bivirkninger af Covid-vaccine

COVID-VACCINE: Peter Andrews, en irsk videnskabsjournalist med en doktorgrad i genetik kommenterer her på Storfarmas komplette skadeløshed i forbindelse med deres Covid-vaccine.

En højtstående direktør for lægemiddelkæmpen AstraZeneca har bekræftet, at hans firma ikke kan rammes juridisk for mulige bivirkninger forårsaget af sin Covid-vaccine. Personer ramt af bivirkninger vil ikke kunne holde AstraZeneca ansvarlig.

AstraZeneca er ét af 25 medicinalfirmaer verden over, der allerede tester deres Covid-vacciner på mennesker som forberedelse til injektion af hundreder af millioner personer. Det er gyldne tider for Storbritanniens største medicinalfirma, der har en værdi i størrelsesordenen £ 70 millioner. De har netop rapporteret kæmpeoverskud på 12,6 mia. dollars alene i de sidste seks måneder.

Men på trods af de grønne tal i regnskabet er AstraZeneca uvillig til at holdes ansvarlig for eventuelle bivirkninger af sin “håbefulde” vaccinekandidat. Med andre ord er virksomheden fuldstændig beskyttet, eller skadesløs, mod retssager fra personer, der injiceres med deres vaccine og oplever negative virkninger, uanset hvor alvorlige eller langvarige de er.

Firmaets advokater har krævet, at klausuler om dette anbringes i deres kontrakter med de lande, som AstraZeneca har aftalt at forsyne med sin Covid-vaccine. Virksomheden siger, at uden sådanne garantier om skadeløshed ville de ikke blive tilskyndet til at producere midlet. Og det ser ud til, at de fleste lande har afstået fra dette krav og accepteret Storfarmas skadeløshed.

 

Gjort af national interesse?

Ruud Dobber, senior AstraZeneca-direktør, sagde til Reuters: »I de kontrakter, vi har på plads, beder vi om skadesløsholdelse. For de fleste lande er det acceptabelt at tage denne risiko på deres skuldre, fordi det er i deres nationale interesse«. Om »national interesse« bør man læse »regeringens interesse«. Omend det, der sker, er godt for de faktiske mennesker i de vaccinerede lande, er mildt sagt et åbent spørgsmål.

Dobber afslog at navngive de lande, der har afgivet ordrer på firmaets vaccine, selvom mange større vestlige demokratier sandsynligvis vil være på listen. Den britiske regering har købt stort ind af 250 millioner doser fra forskellige Storfarma-sælgere. Amerika er i mellemtiden langt foran kurven, da de har en særlig juridisk ramme, hvor ingen farmaceutiske virksomheder kan komme til at stå over for retssager om bivirkninger af vacciner i tilfælde af “folkesundhedsnødsituationer”. Denne lovgivning, kendt som PREP Act, var resultatet af en massiv lobbyindsats fra den amerikanske medicinalindustri og blev indført på trods af kraftig modstand fra forbrugergrupper. Medmindre vaccineproducenten med vilje myrder eller skader brugeren – forsætlig forseelse – kan man ikke sagsøge dem.

Som højtstående EU-embedsmænd fortalte Reuters i denne uge, går de i flæsket af vaccineproducenterne over pris, betalingstidslinjer og frem for alt ansvar. At ingen ønsker at sidde tilbage med ansvar er næppe overraskende. Pump en befolkning fuld af en eksperimentel vaccine for at “immunisere” dem mod en sygdom, der er harmløs for de fleste mennesker, og derefter blive holdt ansvarlig for konsekvenserne? Jeg tror ikke på det. Storfarma-ledere tjener ikke de syvcifrede lønninger, de gør for at falde i en sådan fælde.

Dobber tilføjede også: »Dette er en unik situation, hvor vi som virksomhed simpelthen ikke kan tage risikoen, hvis vaccinen viser bivirkninger om … fire år«. Åh … okay så. Så hvem påtager sig så ansvaret? WHO? Den må du længere ud på landet med. Politikere? Få mig ikke til at grine. Ingen? Modtaget.

 

Hvem betaler?

Fordi der er en virtuel garanti for, at nogle mennesker i et større vaccinationsprogram bliver skadet eller endda dræbt af vaccinen, har nogle lande oprettet særlige offentlige midler til betaling af erstatning til de berørte. WHO støtter denne model af skatteyderfinansierede erstatning for vaccinehavere.

USA har en sådan fond, ligesom mange europæiske lande, herunder Storbritannien, Tyskland, Sverige og Italien. Det kan være værd at undersøge om dette system findes i dit eget land, hvis du er bekymret for at tage vaccinen. En ting er dog sikker: Når det kommer til Covid-19, har privat kapital besluttet, at de ikke vil have noget at gøre med de langsigtede konsekvenser af deres vaccinationer.

/Peter Andrews

Kilde:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //