Strukturel anti-hvidhed hos et af de største teleselskaber i USA

ANTI-HVIDHED: Ansatte er bundet til anti-hvidt »omskolingsprogram« med »Loyalitetsløfte« og »afgivelse af løfte«. Ledernes arbejdsindsats vurderes efter graden af ​​fremgang i programmet.

AT&T’s logo. Billede: Public Domain via Wikimedia.

AT&T (American Telephone and Telegraph Company) er et amerikansk multinationalt teleselskab, det tredjestørste på det amerikanske marked.

Hos denne virksomhed er hvide medarbejdere forpligtet til at læse tekster, hvor de bliver informeret om, at de er racister, opfordres til at bekende deres »hvide privilegier« og anerkende eksistensen af ​​»systematisk racisme«.

Nogle står også over for valget mellem at engagere sig i problemstillinger, der tages op i dette arbejde – eller få en nedsat bedømmelse af deres arbejdsindsats.

I kølvandet på George Floyds død introducerede AT&T et internt uddannelsesprogram kaldet »Listen. Understand. Act.«

I april skrev virksomhedens administrerende direktør John Stankey en e-mail til virksomhedens 230.000 ansatte. Dette fandt journalisten Christopher Rufo ud af, og han har offentliggjort det på sin hjemmeside.

Stankey, der tiltrådte som direktør i juli 2020, instruerer i e-mailen sine medarbejdere i brugen af det materiale, som AT&T’s »anti-racismeportal« tilbyder.

»Som individer kan vi gøre en forskel ved at hjælpe med at fremme racelighed og retfærdighed for alle«, skriver han og fortsætter:

Hvis du leder efter værktøjer til at videreuddanne dig og informere dig selv om racelighed, så er materialet tilgængeligt på Listen. Understand. Act… Vi opfordrer dig også til at deltage i vores nyligt præsenterede program Equality First learning experience – et nyt initiativ til at øge bevidstheden og handlingen omkring vores værdi af at stå op for ligestilling.

 

»Loyalitetsløfte« og »afgivelse af løfte« – men »ingen tvang«

De fleste medarbejdere er ikke officielt tvunget til at engagere sig i »Listen. Understand. Act.«, Men ledere i virksomheden bliver i øjeblikket evalueret, ifølge Rufos kilde, i forhold til deres fremskridt i det programmet lærer.

Og for chefer er deltagelse i aktiviteter såsom diskussionsgrupper, bogklubber, mentorprogrammer og grupper for »racemæssig omskoling« de facto obligatorisk.

Kilden oplyser også for Rufo, at medarbejderne generelt opfordres til at afgive et løfte om at »fortsætte med at arbejde for forandring«.

De opfordres yderligere til at forpligte sig til »intentioner« om at »læse mere om strukturel racisme« og »at udfordre andres hadefulde sprog«.

Kilden, beskrevet som »en ældre medarbejder«, tilføjer:

Hvis du ikke gør som foreslået, er du racist.

En af de tekster, der anbefales til læsning, er en artikel i Chicago Tribune fra 31. maj 2020 af klummeskribent Dahleen Glanton med titlen »Hvide Amerika, hvid du vil vide hvem som er ansvarlig for racisme, så se dig selv i spejlet (White America, if you want to know who’s responsible for racism, look in the mirror)«.

Portalen anbefaler også bøger som »Hvid skrøbelighed: Hvorfor er det så svært for hvide at tale om racisme? (White Fragility: Why It’s So Hard for White People to Talk About Racism)« af Robert DiAngelo, samt »Hvid Opvågning: En oprigtig undersøgelse af hvad det indebærer at være hvid (White Awake: An Honest Look at What It Means to Be White)« af Daniel Hill.

 

21 dages hjernevask til selvhad

Rufo siger endvidere, at virksomheden »opfordrer« medarbejderne til at deltage i »en 21-dages vane-udfordring om race-retfærdighed«.

Planen, som denne aktivitet er baseret på, forklarer Rufo, er baseret på begreberne »hvidhed«, »hvide privilegier« og »hvidt overherredømme«, og deltagerne skal forpligte sig til »at udføre en aktivitet [pr. dag i 21 dage] for at fremme [deres] forståelse af magt, privilegier, overherredømme, undertrykkelse og retfærdighed«.

»Udfordringen« indledes med en række lektioner om »hvidhed«, hvor det blandt andet hævdes, at »hvidt overherredømme [er] indbygget i landets forfatning«, at »hvidhed er en af ​​de største og mest langvarige svindelnumre nogensinde begået«, og at »hvidhedens våbenarsenal« konstant påfører »minoriteter stor skade«.

Deltagerne opfordres til:

Læg mærke til dine fordomme og misbilligelse nu, hvor de kommer frem. Disse er guld værd, når du udforsker din underbevidsthed!

Blandt opfordringerne findes også:

Forbered dig på at afbryde og stoppe vittigheder om race. KLIK HER for forslag til hvordan.

Kilde:
Daily Mail


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //