Strukturelle seksuelle overgreb på jødiske institutioner – et globalt fænomen

JØDESPØRGSMÅLET: Store dele af en «amerikansk» studenterforening er under efterforskning, mistænkt for adskillige voldtægter ved det prestigefyldte University of St. Andrews, Skotland. 12 sager om voldtægt er hidtil blevet fastslået, men op til 50 sager er under efterforskning. Nu viser det sig, at foreningen, Alpha Epsilon Pi, er en eksklusiv jødisk forening udelukkende for jødiske mænd, og sagen i Skotland er en lille del af et større billede, hvor en institutionel overgrebskultur er normen.

St. Andrews Foto: David Cheskin/PA

Alpha Epsilon Pi er en del af en global organisation, der blev grundlagt i 1913 i USA udelukkende for jøder, og i Storbritannien alene har organisationen otte foreninger. Beskyldningerne mod grenen i St. Andrews har været mange og strækker sig langt tilbage i tiden, men er først blevet gjort kendt, da et af ofrene valgte at offentliggøre beskyldningerne offentligt på Instagram. Derudover er flere kvinder nu kommet frem og har beskrevet en kultur, hvor det er normaliseret og en del af hverdagens skoleliv, at mandlige medstuderende presser sig op med kvinder imod og befamler dem.

Imidlertid er den jødiske studenterforening i St. Andrews ingen undtagelse, når det gælder forbindelsen mellem skole, jøder og overgreb; det passer blot ind i et velkendt mønster. Fra Storbritannien til Rusland og Australien, flere større sager verden rundt i de senere år bekræfter dette.

Det mest berømte er sandsynligvis tilfældet på Skole 57 i Moskva, en af ​​de mest prestigefyldte gymnasier i Rusland, med børn fra landets mest magtfulde familier. Skolen er ikke udelukkende officielt for jøder, men har udviklet sig til uofficielt at blive det. Desuden er størstedelen af lærerstaben, inklusive rektoren, jødiske.

Flere har i mange år forsøgt at kontakte de store russiske mediehuse, men ingen har ønsket at omtale beskyldningerne, og journalisten Ekaterina Kronhaus tilskriver dette til det faktum, at mange journalister og ejere af medierne i Rusland har deres børn i skolen. Først da Kronhaus selv omtalte sagen på sin egen Facebook-side, blev russerne opmærksomme på situationen. At forældre, der har børn på en skole, hvor der er beskyldninger om udbredt overgreb, ikke ønsker at bruge deres påvirkningsmagt til at stoppe dette, lyder måske lidt underligt. Faktum er, at mange af forældrene demonstrerede for misbrugerne og kom med hårde udfald mod ofrene lige siden sagen blev kendt. «Pigerne er 16 år gamle, og så er dette lovligt. De er ikke længere børn», var et af ​​udsagnene fra forældrene. De kvindelige ofre anklages også for at have været fodret op med antisemitisme.

Sandheden er, at den strukturelle overgrebskultur, den institutionaliserede pædofiliudøvelse var accepteret og forventet af forældrene og det jødiske miljø, «det sker på alle skoler», var også et af de argumenter, som forældrene brugte mod ofrene og for lærerne. Og overgrebskulturen strækker sig mindst to årtier tilbage og har været kendt lige så længe, ​​også blandt dem, der ansøgte om af få deres børn i skolen.

Den person, der har modtaget de mest omfattende og alvorlige beskyldninger mod sig, historielæreren Boris Meerson, flygtede straks til Israel. Alex Kikot, en reporter for Life, skriver, at hændelsen på Skole 57 er symptomatisk for et pedofili-problem i elitekredse af jet-sættere, som hurtigt kan erhverve sig et darkon (hebraisk til “fripas”), hvis der skulle ske noget. Meerson er også kendt for at have dumpet de piger, han forgreb sig på, når de blev 18, da de så var for gamle til ham.

En lignende sag er verserende i Australien på Adass Israel School, en jødisk ortodoks skole i Melbourne.

Læs også:
Israel er et fristed for jødiske pædofile

Kilder:
THEJC
The Guardian
Aftenposten
The Times Of Israel


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //