Sundhedsstyrelsen vil have vaccinecentre ved uddannelsessteder

CORONAVACCINE: Sundhedsstyrelsen vil have regionerne til at opføre såkaldte pop-up-vaccinationssteder flere steder i landet, blandt andet nær uddannelsesinstitutioner.

Håbet er, at flere unge vil lade sig vaccinere, når der er mulighed for det på deres uddannelsessted, hvor de alligevel befinder sig til daglig.

– Nu vender de unge tilbage til hverdagen og deres uddannelsessteder. Så vil vi selvfølgelig gerne have fat i dem og få dem anbefalet at blive vaccineret, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, til TV 2.

 

Planlægningen er i gang

Torsdag skal Sundhedsstyrelsen holde møde med regionerne, hvor det skal aftales, hvordan de lokale, midlertidige tilbud kan blive etableret så hurtigt som muligt.

Flere regioner er allerede i færd med at planlægge tilbud om vaccination på uddannelsessteder, blandt andet Region Sjælland, der åbner 30 midlertidige vaccinationscentre på eksempelvis Professionshøjskolen Absalon, EUC Sjælland og Zealand Business College.

På nuværende tidspunkt er der 800.000 danskere, som ikke har bestilt tid til vaccination, viser nye tal fra Statens Serum Institut.

Det er især personer under 34 år, der mangler at bestille tid til en vaccination, og derfor vil Sundhedsstyrelsen sætte ind netop blandt denne gruppe.

 

Svært at finde tid til vaccine

På landets gymnasier bliver forslaget om de midlertidige klinikker budt velkommen.

Ifølge forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Alma Tynell, kan det nemlig være svært at finde tid til at lade sig vaccinere i en travl hverdag.

– Vi synes umiddelbart, at det er en rigtig god ide, hvis det betyder, at det bliver lettere tilgængeligt for de unge at få vaccinen.

Hun understreger dog, at det helt skal være op til de unge selv at bestemme, om de vil tage vaccinen – eventuelt sammen med deres forældre.

Og den pointe vækker genlyd hos gymnasierne.

 

Corona-vacciner i undervisningen

Ifølge rektor for Gefion Gymnasium og formand for Danske Gymnasier, Birgitte Vedersø, skal uddannelsessteder ikke have indflydelse på, om unge skal vaccineres eller ej.

Hun er dog venligt stemt over for udsigten til de midlertidige vaccinationssteder på gymnasiernes område.

Tidligere har det nemlig vist sig at være ret effektivt at rykke eksempelvis teststeder og muligheden for at brevstemme ind på gymnasierne, fortæller Birgitte Vedersø.

– Hvis vi kan hjælpe til, at flere kan blive vaccineret, og vi derved kan få færre nedlukninger, så støtter vi det, siger hun til TV 2.

Samtidig er hun åben for muligheden for at inkludere corona-vaccinerne som et emne i biologiundervisningen for at hjælpe eleverne med at træffe et oplyst og faktuelt funderet valg.

Kilde:
TV2


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //