Svensk politi advarer: »Hele landet bliver som Rinkeby«

MASSEINDVANDRINGEN: Politimanden Peter Torstensson advarer i en debatartikel om, at hele Sverige vil blive som det voldshærgede indvandrerområde Rinkeby.

I debatartiklen »Hele landet på vej mod Rinkebys problematik« advarer politimanden Peter Torstensson om, at Sverige vil lide under lignende kriminalitet som i indvandrerghettoen, hvilket er interessant i lyset af, at »svenske tilstande« de senere år har fungeret som et fremtidsscenario for Danmark.

Torstensson fortæller, at han har arbejdet som politimand i over tredive år. En karriere, der for længe siden startede i Rinkeby, inden han flyttede til en lille by i Dalsland.

Politimanden skriver nu, at indvandreroptøjerne i påskeugen var et vendepunkt:

Påskeoptøjerne blev historiske. Svensk politi er blevet ydmyget som aldrig før, men ingen skygge over dem, der kæmpede modigt i geledderne. Udover uromagerne falder skyggerne nu tungt over det politiske establishment og politiledelsen. Det der skete skal undersøges og afkræves ansvar. Hvordan skete dette?

– Politimand Peter Torstensson

Torstensson fortæller om sine oplevelser som indsatspolitimand i Rinkeby, der allerede for 20 år siden var præget af importeret kriminalitet. Flere og flere politifolk valgte at forlade arbejdet i forstæderne, og politiledelsen virkede ikke interesseret i at løse problemerne.

 

»Historien gentager sig selv«

Torstensson, der nu arbejder som politimand i Dalsland, oplever, at problemerne har bredt sig til de mindre byer. Han beskriver, hvordan steder, der »tog et meget stort ansvar under migrationskrisen i 2015«, er blevet ramt af både kriminalitet og høj arbejdsløshed. Alt imens kriminelle opfører sig mere hensynsløst over for politiet.

Trods daglige skuddrab og skyderier høres ord fra højtstående politichefer om, at »vi er på rette vej« og »vi ser forbedringer«. Herigennem læner politikerne sig tilbage, når sandheden i stedet er, at vi i princippet over hele landet er på vej ud i de samme problemer som i vores større byer.

Det gælder nu Sveriges mindre byer, lokalsamfund og landdistrikter.

– Politimand Peter Torstensson

Ifølge politimanden skal regeringen tilføre Politistyrelsen flere ressourcer for at kunne dæmme op for den voksende kriminalitet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //