Svenske Aktivistdage 2019: Et tilbageblik

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Medlemsreform, foredrag og mange interessante nyheder var på dagsordenen, da Den Nordiske Modstandsbevægelse i weekenden afholdt Aktivistdage i Dalarna, Sverige.

Lørdag den 27. januar 2019 begyndte årets udgave af Aktivistdagene i Sverige. Temaet for dette år var “Modstand under evolution”.

Efter alle var blevet budt velkommen, og regler og andre praktiske ting var gennemgået, holdt Den Nordiske Modstandsbevægelses leder, Simon Lindberg, en to-timers indledende tale, der drejede sig om weekendens store nyhed: Medlemsreformen.

Lindberg indledte med at gennemgå forskellige mål, som Modstandsbevægelsens aktiviteter skal tilstræbe at opnå. Lindberg understregede også i sin tale, at organisationen på forskellige stadier af sin udvikling må se ud på forskellige måder, og at grunden til den nye medlemsreform i Sverige er, at organisationen i dag tiltrækker et bredere udsnit af befolkningen.

Kort forklaret om reformen, skal organisationen på redeniveau nu være opdelt i en medlemsafdeling og en kampafdeling for bedre at udnytte rekrutter, der ikke er interesseret i mere risikabelt gadeaktivisme. Modstandsbevægelsen bør ikke længere have inaktive medlemmer. Alle som ønsker at deltage, skal kunne finde noget at hjælpe med. Samtidig vil kampafdelingerne, da de lettes af andre opgaver, være i stand til at fokusere mere på gadekampen og dermed bevarer organisationen sit aktivistiske spydspids.

Ligesom mange af de andre taler og foredrag sluttede Lindbergs præsentation med en fri spørgerunde, hvor de tilhørende fik lejlighed til at stille spørgsmål om medlemsreformen. Efter spørgetiden blev der serveret en lidt forsinket frokost.

Efter frokosten afrapporterede Modstandsbevægelsens reder fra de 6 forskellige lande fra det forgangne år. Sammenfattende var alle rapporterne positive.  I Finland er der blevet demonstreret hyppigt på trods af forbuddet. I Norge og Danmark er den offentlige aktivisme fortsat steget. På Island har organisationen brudt igennem med aktivisme efterfulgt af medieskriverier. Og afrapporteringen fra Sverige var en spændende genfortælling af blandt andet de mange spektakulære aktioner og den massive valgkampagne. Desuden blev det offentliggjort, at Sveriges rede 1 har vokset sig så stor, at den nu deles op, hvilket afføder en helt ny rede, Sveriges rede 8.

En ikke-nordisk gæst rapporterede også om nationalisternes politiske undertrykkelse i dennes hjemland, og hvor inspirerende Den Nordiske Modstandsbevægelse er for nationalister rundt om i verden.

Fredrik Vejdeland og Max Rosenfors forhåndsviste derefter en sag, som snart vil blive lanceret for offentligheden. Mere end det beskriver vi ikke i denne artikel.

Næste taler var Robert Eklund, der talte om kampen på internettet, hvordan vi har arbejdet før, og hvordan vi skal arbejde i fremtiden, for at sprede vores budskab på nettet. Eklund talte om alt fra censur på sociale medier til kryptovalutaer og efterlyste medarbejdere til forskellige projekter.

Efter Eklund var det endnu engang Vejdeland, som præsenterede noget, nemlig sin skrift “Forsvarstale for nationalsocialismen”, der tidligere blev offentliggjort som en artikel på Nordfront.se, men som nu også kan købes i trykt format. Hver deltager modtog gratis en kopi af skriften.

En anden ting, der blev distribueret til alle tilstedeværende, var den nye flyer, som Simon Lindberg præsenterede som næste punkt for dagen. Lindberg kaldte også svenske medlemmer på på scenen, som skulle udvævnes til aktivister, og Haakon Forwald kaldte efterfølgende norske kammerater op, der skulle tildeles en udmærkelse for deres gode arbejde.

Pär Öberg talte efter en middaspause om, hvordan Modstandsbevægelsen kan opbygge et samfund i samfundet. Mange ideer og spørgsmål spillede her frem og tilbage mellem Öberg og publikum. Öberg bød også på et par vittigheder, der blev godt modtaget af publikum.

Aftenen blev derefter afsluttet med Sebastian Elofsson, som holdt en brændende tale om selvforbedring og soldaterånd, og Pär Sjögren informerede om Fangehjælpens bedrifter. For mange af deltagerne fortsatte arbejdet imidlertid i de små timer, hvor flere mindre og flere interne møder skulle afholdes.

Søndag startede ikke helt uventet med morgenmad, før en bog blev udleveret til den kammerat, som havde doneret flest penge til et velgørende formål.

Bagefter holdt Fredrik Vejdeland en tale, hvor han talte om, hvordan Modstandsbevægelsen kan udføre flere nicheaktiviteter for at appellere til forskellige afgrænsede målgrupper. Vejdeland talte også om direkte og indirekte propaganda.

Som sidste store punkt på dagen blev den livesendte folkekonference holdt, hvor medlemsreformen og en stor del af de andre nyheder fra Aktivistdagene blev kommunikeret ud til seerne.

Flere billeder og film fra Aktivistdagene bliver publiceret på Nordfront senere på ugen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Tak for en god weekend kammerater


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //