Svenske myndigheder: »Oplysninger til dig, der har til hensigt at få børn med et familiemedlem«

ABSURDISTAN: Flere og flere mennesker i Sverige gifter sig inden for familien. Alle de medicinske risici, der er forbundet med dette, har fået socialvæsenet til at handle, med endnu en informationskampagne svarende til brochuren »Til dig, der er gift med et barn«.

Statsminister Stefan Löfven og andre socialdemokrater i LGBT-optog.

I primitive æreskulturer, hvor man gerne gifter sig inden for familien og slægten, er det dels et problem, at disse ægteskaber i Sverige kan finde sted uden samtykke mellem parterne og dermed være ulovlige, men det er også et medicinsk problem da risikoen for genetiske defekter øges, når eksempelvis en fætter og kusine får børn med hinanden. Dagens Samhälle skrev flere artikler om problemet med fætter-kusine-ægteskab i efteråret, da et stort antal modstandere af æreskulturerne efterlyste informationsmateriale til unge mennesker med æresnormer i deres hverdag.

Denise Norström (S), leder af region Västmanland, var en af ​​dem, der hilste forslaget om, at myndighederne skulle informere Sveriges borgere om de medicinske risici ved fætter-kusine-ægteskab, men hun opfordrede samtidig »standardiseret informationsmateriale« fra de sociale tjenester.

Anders Fejer, enhedschef på sundheds- og sygeplejeafdelingen ved Socialstyrelsen, meddeler nu i en e-mail til Dagens Samhälle, at myndigheden nu arbejder på at producere sådant informationsmateriale:

I vores løbende opgørelse har vi identificeret et behov for støtte omkring prækonceptuel rådgivning i bred forstand. Da spørgsmålet om ægteskab inden for familien blev rejst sidste år, var det naturligt også at medtage dette.

Arbejdet med at advare befolkningen om farerne ved ægteskab inden for familien begynder næste år.

– Jeg tænker spontant på barselsplejen, asylsundheden og familielægerne. Men ungdomsklinikkerne er også vigtige, hvor de kan opdage børn og unge, der risikerer at blive gift bort, siger Nordström, der glæder sig over, at Socialstyrelsen nu vil give regionerne det ønskede materiale.

Nordström siger, at befolkningen i Sverige har ret til at blive informeret om risikoen ved ægteskab inden for familien, ligesom staten oplyser om risikoen ved at ryge under graviditeten, og når en kvinde har til hensigt at føde sit første barn, efter at hun er fyldt 35 år.

Kilde:
Dagens Samhälle


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Martin says:

    De kan i samme omfang udgive pjecer omkring faren ved masse indvandring og jødisk indflydelse

  • Det er nogle sjove problemer man støder på, når man importere millioner af mennesker fra Mellemøsten og Afrika.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //