Svenske politikere vil begrænse forsamlingsfriheden

YTRINGSFRIHED: Det svenske grundlovsudvalg går ind for en ændring af grundloven, der begrænser forsamlingsfriheden. Forslaget er allerede vedtaget af en tidligere Riksdag og mangler nu kun én stemme mere for at blive vedtaget.

Riksdagshuset i Stockholm. Foto: Holger.Ellgaard (CC BY-SA 3.0).

I april stemte Sveriges Riksdag »ja« til et forslag om at ændre grundloven for at begrænse ytringsfriheden. Forslaget går ud på, at det bliver skrevet ind i grundloven, at grupper, der »begår eller støtter terrorisme«, kan få afslag på demonstrationstilladelse. Det skriver Nordfront.se.

Nu har grundlovsudvalget sagt ja til, at Riksdagen igen stemmer for forslaget, så grundlovsændringen bliver vedtaget, skriver Fria Tider. Grundlovsændringer skal vedtages af to riksdage med et riksdagsvalg imellem.

Ideen om, at et flertal på to riksdage er nødvendigt for en grundlovsændring, er, at befolkningen skal kunne forhindre politikerne i at ændre grundloven. Men som sædvanligt har spørgsmålet om grundlovsændringen ikke været nævnt under årets valgkamp, ​​og det eneste parti i Riksdagen, der har været kritisk over for det, er Västerpartiet.

Grundlovsændringen foreslås at gælde fra og med 1. januar 2023, og åbner op for at kunne forbyde organisationer, som politikere mener, er engageret i »terrorisme«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Moderat svensk politiker says:

    Den skide forsamlingsfrihed er også så træls når man forsøger at undertrykke sin befolkning indtil at de er blevet byttet ud med afrikanere og arabere! De onde nazister bliver bare ved med at gå på gaden og påpege vores forbrydelser, så selvfølgelig bliver vi nød til det her!!!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //