Sverige er det næst mest farligste land i verden for kvinder

KRIMINALITET: En rapport fra publiceringsgruppen »Safety Detectives« lister Sverige som det næst mest farligste land i verden for kvinder.

Illustrationsbillede. Foto: CC public domain.

Publiceringsgruppen »Safety Detectives« har specialiseret sig i cybersikkerhed og personlig sikkerhed. I en ny undersøgelse, hvor statistik fra 78 forskellige lande er blevet sammenlignet, ender Sverige øverst på listen over lande, der anses for at være farlige for kvinder.

Undersøgelsen er hovedsageligt baseret på kriminalitetsstatistikker fra de forskellige lande, samt hvilke love der findes for at beskytte kvinders sikkerhed. Antallet af forbrydelser pr. 100.000 kvinder er også blevet analyseret.

»Før vi kom til de faktiske resultater, var vi overrasket over, hvor svært det var at finde data. Ikke kun i lande, hvor kvinders rettigheder er underordnet mænds, men også i mange lande, hvor de har samme rettigheder«, kommenterer en af ​​undersøgelsens forfattere Yevheniia Hordiienko.

De ti sikreste lande for kvinder anses for at være:

 1. Japan
 2. Polen
 3. Bosnien-Hercegovina
 4. Slovenien
 5. Italien
 6. Grækenland
 7. Egypten
 8. Kina
 9. Serbien
 10. Montenegro

 

De ti farligste lande for kvinder anses for at være:

 1. Sydafrika
 2. Sverige
 3. El Salvador
 4. Jamaica
 5. Honduras
 6. Guyana
 7. USA
 8. Saint Vincent og Grenadinerne
 9. Colombia
 10. Peru

Ifølge undersøgelsens forfattere kan Sverige og USA’s høje placering på listen eksempelvis have at gøre med andelen af ​​begåede forbrydelser, der bliver anmeldt. Sverige har flest anmeldte voldtægter i hele Europa, forklares det.

Samtidig vurderes det, at anmeldelsestilbøjeligheden i lande som Sydafrika og El Salvador er meget lav, selvom de ligger øverst på listen.

 

Læs også:
Indvandrere topper svensk statistik over seksualforbrydelser


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //