Sverige: Politibetjent skudt ned og dræbt på åben gade i indvandrerghetto

MULTIKULTUR: Onsdag aften blev en politibetjent skudt ihjel i Göteborg. Politiet har meddelt at der holdes et minuts stilhed i dag og har brugt alle deres ressourcer på at få information om, hvem den hidtil ukendte gerningsmand er.

Genrebillede.

I løbet af natten til i dag, kl. 22.30, modtog politiet en melding om, at en politibetjent var blevet skudt i invandrerghettoen Biskopsgården. Politimanden blev erklæret død senere på natten.

– Vores vagthavende officer forstod straks hvad det drejede sig om, og at det var en særskilt hændelse som kræver ekstra ressourcer. Det der startede som en efterforskning for drabsforsøg, blev senere til en drabsefterforskning, sagde Erik Nord, chef i politikredsen Storgöteborg, på en pressekonference i dag.

På pressekonferencen kom det frem, at politiet efter en nat med intensivt arbejde med dørbankning, og hvor flere personer er blevet afhørt, endnu ikke kan udpege, hvem der er mistænkt for drabet. Politiet har derimod et signalement, som de ikke ønsker at offentliggøre.

Ellers er det eneste der er kommet frem i sagen, at politimanden blev skudt, mens han var på vagt og talte med nogle mennesker på gaden. Desuden oplyses det, at politibetjenten ikke efterforskede nogen specifik forbrydelse i Biskopsgården, men kun var på stedet som en del af politiets arbejde for at vise deres tilstedeværelse i det såkaldt udsatte område.

På Twitter har en borgerlig debattør delt et videoklip, der viser, hvordan politiet udfører HLR på en såret kollega:

Det er ikke blevet bekræftet, at klippet er fra aftenens hændelser, men det blev spredt kort tid efter skyderiet. Flere politibetjente på Twitter opfordrer også deres tilhængere til ikke at sprede video eller billeder af den skudte politimand af respekt for hans pårørende.

Ud over at klassificere hændelsen som en særlig hændelse og understrege, at de er »fast besluttet på« at komme til bunds i ​​sagen, har politimyndigheden i dag kl. 12 holdt et minuts stilhed og landets politistationer har flaget på halv.

I 2016 havde næsten 70% af indbyggerne i Biskopsgården, der var mellem 20 og 25 år, udenlandsk baggrund – så de blev enten selv født i udlandet eller havde to forældre, der var. Kun lidt over 30% af indbyggerne i den aldersgruppe var født i Sverige med mindst en forælder, der også var født i Sverige, ifølge statistikker fra SCB.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Anders says:

    Ja det skulle ske på et eller andet tidspunkt


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //