Sverige: Ytringsfriheden er truet, når Anders Lindbergs »penis-link« bliver censureret af Facebook – kræver at regeringen handler

CENSUR: At andre folks ytringer forties, er ikke et problem, men når Aftonbladets Anders Lindberg overtræder Facebooks regler om nøgenhed, trues ytringsfriheden.

Aftonbladets Anders Lindberg klager over censur på Facebook. Kilde: Twitter

Det svenske Aftonbladets redaktionelle forfatter og socialdemokrat Anders Lindberg har modtaget en advarsel, efter at han linkede til en lederartikel af Jonna Sima, hvor billeder af kønsorganer blev brugt. Titlen er »Krympta snoppar och noll spermier« (indskrumpede penisser og nul sæd) og berører kemikaliers indvirkning på menneskers sundhed.

Årsagen til, at Lindberg modtager en advarsel, er, at Facebook har strenge regler mod nøgen-indhold. Dette gælder uanset hvem du er, eller hvad du mener. Men dette er, i modsætning til når »højreorienterede« meninger skjules af politiske årsager, en trussel mod ytringsfriheden. Selv socialdemokraten Morgan Johansson blev tagget i indlægget af ​​Lindberg, der mener, at regeringen bør træde til for at »bevare ytringsfriheden«.

Jeg har fået en advarsel af Facebook fordi, at jeg delte en @jonnasima artikel i Aftonbladet om, hvordan kemikalier påvirker mænds reproduktionsevne. Har fået tre påmindelser nu. Bør Facebook have så meget magt over ytringsfriheden som dette? Ser ud til at det begynder at løbe af sporet. Ping @johanssonmorgan

Ja, sådan skriver Lindberg i et Twitter-indlæg.

EU skal handle mod truslen mod ytringsfriheden:

EU er ikke et lille marked for it-giganterne. Vi skal bruge den magt, mens vi stadig har en vis ytringsfrihed tilbage.

Kun Anders Lindberg og hans medarbejdere skal have ytringsfrihed og værdi for skattekronerne:

Jeg synes grundlæggende, at Facebook som et privat firma skal have lov til at bestemme selv. Men staten skaffer skattekroner og lokker virksomheden, for at den skal etableres i Sverige. Mine skattepenge bør ikke gå til at begrænse ytringsfriheden.

Ingen ser ud til at tage Anders Lindberg alvorligt, undtagen selvfølgelig Anders Lindberg selv. Det er sådan, PeSve skriver om regeringens mistænkelige møde med Facebook og Google, hvor de blev presset til »selvransagelse« og »at tage ansvar« for indhold på deres platforme. Ellers var tvungen lovgivning ikke en fremmed tanke, ifølge den svenske regering.

Det er vel det, regeringen har forhandlet med Facebook om? Ytringsfrihed mod el-rabat.

»Få din egen Facebook,« skriver debattant Mira Aksoy.

Det er værd at nævne i denne sammenhæng, at Aftonbladet efter nedlukningen af ​​SwebbTV på sin kulturside forsvarede det, som Lindberg nu hævder at have været påvirket af. Teksten er også skrevet af Patrik Oksanen, der er forfatter til en rapport, der udpeger satirekontoen »Long Phung« som værende ledet af kinesiske agenter. Det gav dog bagslag for Oksanen, som hurtigt blev udpeget som en japansk sumobrydningsagent af »Long Phung«:’

Satirekontoen Long Phung slog tilbage på »Sumo-Oksanen«. Foto: Twitter

Kilder:
Twitter
Aftonbladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //