Sveriges parlament er infiltreret af frimurere

SVERIGE: Et antal politikere i det svenske parlament er tilknyttet frimureriet. Blandt frimurerne findes mange af samfundets elite, og ikke mindst et stort antal mennesker i retsvæsnet.

Sveriges parlament er infiltreret af et netværk som står udenfor det demokratiske samfunds kontrol. Foto: Johannes Jansson.

Flere personer i det svenske parlament er medlemmer af den svenske frimurerorden, hvilket kan betyde, at de har loyalitet over for andre end det svenske folk, som de er sat til at repræsentere.

Frimurerordenen udgiver sig for at være et «kristent» samfund, der gennem visse ritualer former sine medlemmer til at blive «bedre mennesker». Frimurerordenen har akkumuleret betydelig rigdom gennem århundreder og leverer millioner i velgørenhed hvert år.

Fra at være et hemmelighedsfuldt og lukket selskab blev der i 2000’erne frigivet medlemsregister over 15.000 svenske medlemmer af den svenske frimurerorden. Organisationens protektor er Sveriges konge Carl Gustaf.

I medierne fremstilles frimurerordenen som en harmløs organisation, hvor mænd under finere forhold og lidt kranium-mystik mødes og hjælper hinanden med deres «personlige udvikling«. Men det fine selskab er også blevet kritiseret for at være en sammenslutning af et stort antal højtstående militærfolk, politikere, præster, professorer, advokater, dommere, politichefer, journalister og andre som danner et netværk af tentakler, som rækker ind i forskellige dele af samfundet.

Der har været en vis bekymring over, hvordan samfundets elite i dette netværk, med stor indflydelse på politik, medierne og retssystemet, har indflydelse på det svenske samfund og «demokratiet».

Især inden for retsvæsenet skal der være mange frimurer i Sverige. Et stort antal politifolk, anklagere, dommere og advokater er frimurer. Dette skulle have rejst spørgsmålet om, hvordan disse fungerer, når de mødes i tjeneste:

At den normgivende elite slutter sig sammen betyder, at de udgør en skjult magtfaktor uden for det demokratiske samfunds kontrol.

I sommers belyste netstedet Civilkurage, at flere af parlamentsmedlemmerne i det svenske parlament også var medlemmer af frimurerordenen.

Parlamentets formand Andreas Norlén (M) er blandt andet medlem af frimurerordenen. Parlamentets talsmand er titlen på præsidenten for Sveriges parlament. Talsmanden er i rang efter kongen, men før statsministeren. Andre medlemmer af den svenske frimurerorden inkluderer Tobias Billström (M), Patrick Reslow (SD), Edward Riedl (M), Bo Broman (SD), Hans Wallmark (M), Peter Helander (C), Mats Green (M) , Kjell Jansson (M) og Sammy Almedal (SD).

Se video om frimureriet nedenfor: 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //