Svinetidlig julegave til rabbiner i New Jersey

ANTISEMITISME: På ADL’s lokalkontor i New York-New Jersey er man i chok efter at en rabbiner i Lakewood sidste sabbat blev udsat for et antisemitisk hadangreb i form af en «ikke-kosher» julegave.

Temabillede. Foto: Public Domain.

En rabbiner bosat i det ortodoks-dominerede Lakewood-område i New Jersey, USA, modtog en tidlig og uventet julegave i form af en slagtet gris, som var blevet leveret til hans hoveddør.

Ifølge lokalavisen The Lakewood Scoop blev gaven leveret til rabbinerens hjem sidste sabbat.

Det lokale politi efterforsker nu hændelsen som en hadforbrydelse, da grisen i jødedommen betragtes som et særligt «ukosher» dyr og siges at være blevet brugt som et «antisemitisk symbol».

– Vi vil ikke tolerere sådanne handlinger i vores by, sagde Lakewoods politichef Greg Meyer om hændelsen til The Scoope.

 

«En voksende bølge af antisemitisme»

Den jødiske lobbyorganisation Anti-Defamation Leagues (ADL) lokalkontor for New York-New Jersey tager det, der er sket, meget alvorligt og sammenligner julegaven med tidligere antisemitiske angreb i Ocean County, som Lakewood tilhører.

– Hvad der skete i Lakewood i lørdags er noget helt modbydeligt, siger organisationens regionale manager Scott Richman i en udtalelse til avisen. Han fortsætter:

– Ingen enkeltpersoner eller grupper fortjener at blive udpeget på denne måde. I ADL har vi været dybt bekymrede over den voksende bølge af antisemitisme, der skyller over Ocean County – og denne hændelse er ingen undtagelse.

Den berørte rabbiner har ikke været mulig at nå for en kommentar.

Kilder:
Jewish Telegraphic Agency
The Lakewood Scoop
Jewish Telegraphic Agency
Jewish Telegraphic Agency


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Jeg ville blive glad for sådan en gave.

  • Enig? Del gerne! says:

    Bacon Hitler.

  • Jeg ville blive glad for sådan en gave😃


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //