Taliban ønsker et selvforsynende Afghanistan

AFGHANISTAN: Taliban har ligesom andre illiberale regeringer lidt under økonomiske sanktioner fra Vesten. Nu går de efter selvforsyning og samarbejde med Rusland, Kina og Iran for at få landets økonomi til at blomstre.

Afghanistans industri- og handelsminister, Haji Nooruddin Azizi. Foto: Islamic Emirate of Afghanistan Ministeriet for industri og handel / moci.gov.af

Ligesom mange andre lande, der har været udsat for økonomisk krigsførelse fra Vesten, fordi de ikke omfavnede det liberale demokrati, har Afghanistan i stedet til hensigt at uddybe sit samarbejde med Rusland, Kina og Iran. Det oplyser Talibans industri- og handelsminister, Haji Nooruddin Azizi, i et interview med Reuters.

Ifølge Azizi ønsker Taliban også at arbejde for et selvforsynende Afghanistan.

— Vi vil oprette et nationalt selvforsyningsprogram. Vi vil opfordre myndighederne til at bruge indenlandske produkter, og vi vil også forsøge at opmuntre folk gennem moskeerne til at støtte vores indenlandske produkter, siger handelsministeren.

— Vi vil støtte alt, der kan hjælpe os til at blive selvforsørgende.

En anden del af Talibans strategi er at stimulere udenlandske investeringer i Afghanistan. Rusland, Kina og Iran har allerede vist interesse, og der er i øjeblikket forhandlinger om at bygge kinesiske industriområder og termiske kraftværker i samarbejde med Iran og Rusland.

Derudover har Talibans sikret sig en større kontrakt med Rusland om import af gas, olie og hvede, som vil begynde at blive leveret inden for de næste par dage.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //