Terrorangreb i Sverige – afghaner gik til angreb med kniv

TERRORANGREB: I går gik en afghansk mand til angreb med kniv flere steder i Vetlanda i Sverige. Otte personer er såret, hvoraf nogle er alvorligt såret.

Foto: Twitter.

Otte personer er såret, flere af dem alvorligt, efter at en afghansk mand angreb med en kniv flere steder i Vetlanda i Sverige.

Gerningsmanden var stadig bevæbnet, da politiet ankom, og senere var tvunget til at skyde ham. Politiet modtog omkring klokken 15 en anmeldelse om, at en mand angreb mennesker med et blankvåben, som vidner har beskrevet som en kniv.

Den mistænkte beskrives af politiet som en mand i 20’erne. Angrebet blev først betragtet som et mordforsøg, men politiet ændrede derefter klassificeringen af ​​hændelsen til en formodet terroristforbrydelse.

Cirka 15 politipatruljer har deltaget i operationen i løbet af i går.

Gerningsmanden plejes i øjeblikket på hospitalet med overvågning af politiet.

– Det er vores vurdering at vi kan afhøre høre ham, når han er bahandlet, siger Jonas Lindell, politiområdechef.

– Der er sandsynligvis en af eller flere, der er alvorligt såret, men jeg ved ikke, hvordan det ser ud med resten, siger politiets talsmand Thomas Agnevik til SVT.

I løbet af dagen i går var et stort område i det centrale Vetlanda afspærret, herunder et område omkring togstationen. Togtrafikken blev midlertidigt lukket ned, men er nu langsomt startet op igen.

Politiet pågriber terroristen. Foto: Privat.

Ifølge oplysninger har politiet for nylig ransaget et hjem i Vetlanda, hvor en anden afghansk mand blev arresteret.

Om eftermiddagen forhørte politiet vidner og sikrede bevis på gerningsstedet.

Billede taget udenfor Mogärd-skolen. Foto: Privat.

Ifølge vidner fandt de første angreb sted ved pressekontoret og en blomsterbutik, inden han gik videre til Willys. Ifølge oplysninger skal mindst et af ofrene være blevet angrebet uden for pressekontoret og mindst 4 af dem uden for blomsterbutikken.

Derefter siges det, at afghaneren løb videre mod torvet, hvor han stak flere mennesker. Gerningsmanden blev derefter skudt af politiet uden for Mogärde-skolen.

— 𝐖𝐢𝐥𝐥𝐢𝐚𝐦 𝐉 🗽 (@WilliamJ468) March 3, 2021

Politiet har afholdt et pressemøde om hændelsen:

Malena Grann, politiområdechef i Jönköping, meddeler, at overskriften er blevet ændret til drabsforsøg, men at information om et terroristmotiv undersøges sammen med sikkerhedspolitiet (SÄPO).

Nogle detaljer i efterforskningen retfærdiggør efterforskning af terrorforbrydelse, men politiet ønsker ikke at gå ud med, hvad det handler om.

Jonas Lindell, chef for det lokale politiområde Höglandet, bekræfter, at politiet åbnede ild mod gerningsmanden i forbindelse med anholdelsen. Han bekræfter også, at otte mennesker er blevet angrebet og såret. Personernes skader varierer, alle behandles på hospitalet.

Politiet opfordrer indbyggere i Vetlanda til at komme med tips, hvis de har oplysninger om hændelsen.

En særlig hændelse er blevet indledt såvel som en særlig efterforskningsorganisation ifølge PUG.

Politiet bekræfter, at der er begået forbrydelser fem steder omkring Vetlanda med et par hundrede meters mellemrum.

Manden er allerede kendt af politiet for mindre kriminalitet. De ønsker ikke at kommentere den mistænktes statsborgerskab efter et spørgsmål fra Nyheter Idag. Gerningsmanden blev arresteret bevæbnet uden for Mogärde-skolen.

Politiet ønsker ikke at kommentere, hvilken type eller hvilke typer blankvåben gerningsmanden brugte. Han er ikke afhørt, og de ønsker ikke at kommentere, om gerningsmanden har fremsat nogen udtalelse. Hans skader er ikke livstruende.

Angrebene varede i cirka 15 minutter. Ifølge politiet er der intet, der tyder på, at flere gerningsmænd er involveret.

Ifølge vidner er det først og fremmest ældre, der er blevet ramt af angrebet.

 

Skadet mand fik hjælp i blomsterbutik

Butiksejeren af ​​Gretas blomsterbutik, Åsa Karlqvist, fortæller Vetlandaposten, at en såret mand kom ind i hendes butik og modtog hjælp fra personalet.

– Vi hører et brøl på gaden. Vi ser en mand komme ind i butikken og råbe, at han er blevet stukket, fortæller Karlqvist til Vetlandaposten.

Manden var stukket i skulderen og blødte kraftigt. En kunde ringede til 112, mens personalet forsøgte at hjælpe den sårede mand.

– Blod strømmer fra skulderområdet, så vi henter håndklæder og lægger pres på såret. En kunde spørger, om vedkommende kan hjælpe, og løber til et sygehus for at få hjælp.

To sygeplejersker og en læge ankom til butikken for at hjælpe den sårede mand. Butikken blev snart afspærret, og personalet samledes for at tale om, hvad der var sket.

– Nu forstår man omfanget af det. Man var chokeret i starten, men nu er man kommet til en forståelse. Vi må ikke røre noget i butikken, vi lader det være som det er.

– Det er helt utænkeligt. Vi tænker på alle, der er berørt, konkluderer Karlqvist.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hvad er værst? At bruge 15 politipatruljers ressourcer og otte mennesker der stikkes ned, på én mand, eller at banke én mand ned til han ikke kan stå op indtil han bliver anholdt?

    Hvad er det der er så svært at forstå? Gik alle på venstrefløjen aldrig i folkeskole siden denne basale forståelse af matematik er så svær at forstå? Vi er på 2. klasses niveau her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //