»Tidligere« kommunist Mattias Tesfaye bliver ny justitsminister

POLITIK: Den »tidligere« kommunistiske og racefremmede Mattias Tesfaye blev i går udnævnt til justitsminister i Danmark.

Mattias Tesfaye bliver Danmarks nye justitsminister. Han blev i går udnævnt, oplyses fra Statsministeriet.

Udmeldingen kommer efter, at den nuværende justitsminister Nick Hækkerup sent i går aftes meldte ud, at han forlader justitsministeriet og dansk politik for at overtage roret som direktør hos Bryggeriforeningen.

Mattias Tesfaye skifter en stilling som udlændinge- og integrationsminister ud med jobbet som justitsminister.

 

Den røde vej til magten

En »tidligere« kommunist har nu taget kontrollen med blandt andet dansk politi.

Mattias Tesfaye som en ung kommunist i Aarhus. Foto: Privat.

Politisk startede Mattias Tesfaye i den helt dybrøde ende. Fagforeningen som murerlærling ledte til Rød Ungdom og DKP/ML – Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister. Næret af modvilje mod de socialdemokrater, han så sidde på flæsket i 90’erne.

Efter årtusindskiftet gik det stærk i rejsen mod midten. DKP/ML blev udskiftet til fordel for Enhedslisten i 2005. Og Enhedslisten blev skiftet ud med SF kun tre år senere. Under Villy Søvndal – der så en stjerne i den politiske murer – blev han kørt op i ledelsen.

Men efter SF’s kollaps under Annette Vilhelmsen tog Tesfaye det sidste store skridt og meldte sig ind i Socialdemokratiet. Stadig med ring i øret og stadig uden nogensinde at have haft slips på.

I 2015 kom han i Folketinget. I 2019 tog han for første gang slips på, da han blev udnævnt til udenrigs- og integrationsminister.

Kilder:
EB
Jyllands Posten


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn says:

    På den ene side er det en god nyhed, da Nick “overvågning er frihed” Hækkerup ikke længere er på posten. Men på den anden side har vi nu en halvneger(?), med klare antihvide holdninger og en fortid som kommunist. Man kan i det mindste håbe på, at Matias er så inkompetent, at hans embedsmænd kommer til at køre løbet, og at det dermed bare bliver mere af det samme.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //