Tidligere overrabbiner Bent Melchior er død

DANMARK: Tidligere overrabbiner Bent Melchior er død, det oplyser familien. Han døde tidligt onsdag morgen og begraves torsdag eftermiddag i København.

Foto: Twitter.

Tidligere overrabbiner Bent Melchior er død.

Det oplyser hans familie, der fortæller, at han er død tidligt onsdag morgen i en alder af 92 år.

Ifølge Alan Melchior, en af Bent Melchiors fire sønner, døde faderen af en blodprop i hjertet, som han havde været indlagt med siden lørdag.

Bent Melchior har i årtier talt »minoriteter« og »flygtninges« sag og er sågar blevet udnævnt til æresmedlem af Dansk Flygtningehjælp, hvor han igennem årene også har siddet i forretningsudvalget.

Bent Melchior var 14 år, da han i efteråret 1943, på bunden af en fiskekutter, flygtede til Sverige sammen med andre jøder, for at undgå at blive deporteret af tyskerne under Anden Verdenskrig. Han kunne efter krigens slutning i 1945 vende tilbage til Danmark.

Efter hjemkomsten bosatte han og familien sig på Frederiksberg, og Bent Melchior blev student i 1947. Samme år tog han til Israel, hvor han kæmpede i den israelske hær for den nyfødte israelske stats overlevelse.

Bent Melchior blev senere overrabbiner ved Det Mosaiske Trossamfund fra 1969 til 1996. En post, han overtog fra sin far, Marcus Melchior. Siden har trossamfundet ændret navn til Det Jødiske Samfund i Danmark.

Også efter han gik på pension som overrabbiner, blandede han sig i debatten. Bl.a omkring omskæring af drenge, dansk udlændingepolitik og i »de store åndelige spørgsmål«.

Bent Melchior skrev en række bøger om jødedom, og han står bag en dansk oversættelse af De Fem Mosebøger fra Det Gamle Testamente. Han var bror til forhenværende minister og folketingsmedlem Arne Melchior.

Han vil blive begravet torsdag klokken 16 på Mosaisk Vestre Begravelsesplads i København, oplyser familien.

Kilder:
Jyllands-Posten
Kristeligt Dagblad


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Og ham har vi givet et sikkert liv i norden. Sikke en tak han har efterlad sig, med alle de racefremmede han har promoveret og arbejdet for at få hertil.

    En mand for meget lang tid siden sagde, at jøder ikke har en sjæl – nej de har MINUS sjæl!

    Meget passende.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //