Tidligere Pentagon-rådgiver: »USA står bag Nord Stream-sabotagen«

GLOBALT: Den pensionerede oberst og tidligere Pentagon-rådgiver Douglas Macgregor mener, at USA og Storbritannien står bag sabotagen mod Nord Stream. Dette er for at forhindre, at Tyskland stopper sin militære støtte til Ukraine.

Douglas Macgregor. Foto: BMG-2048, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

For nylig var Douglas Macgregor, en pensioneret oberst fra den amerikanske hær og tidligere toprådgiver i Pentagon under præsident Donald Trump, gæst i den tidligere dommer Andrew Napolitanos podcast.

I episoden udpeger Macgregor USA og Storbritannien som ansvarlige for sabotagen mod Nord Stream. Ifølge Macgregor er påstanden om, at Rusland står bag, »fuldstændig absurd«, fordi landet er afhængig af energieksport.

Macgregor mener også, at ikke hvem som helst kunne have gjort gerningen, da der ifølge obersten kræves tusindvis af kilo dynamit for at sprænge huller i rørledningerne.

– Man har et flere tommer tykt lag beton omkring forskellige metallegeringer for at indkapsle naturgassen, så det er ikke noget, man bare kan nedsænke en håndgranat med en fiskeline for at ødelægge, siger Macgregor.

– Man skal se på, hvilke statslige aktører der har kapaciteten til at gøre det her, og det betyder den [britiske] Royal Navy [og] den amerikanske flådes specialkommando, fortsætter han.

Ifølge Macgregor skete angrebet på Nord Stream-rørledningerne, netop som den tyske regering begyndte at »give indtryk af, at de ikke længere ønskede at spille en rolle i proxy-krigen i Ukraine«, fordi landet var »på vej ind i en frygtelig vinter«.

– Det er helt klart, at vi har fjernet Berlins muligheder. Berlin var på vej væk fra denne alliance. [Den tyske kansler] Olaf Scholz sagde: »Jeg sender ikke mere udstyr. Jeg har ikke tænkt mig at sende nogen kampvogne«, hævder McGregor.

Ifølge den pensionerede oberst kan Scholz nu kun fortsætte med at investere i krigen i Ukraine og adlyde Washington.

– Nu famler han i mørket, fordi USA simpelthen har frarøvet ham valget om at komme ud. Hvem vil forsyne ham med gas og olie og kul og alt muligt andet, hvis han dropper ud? Hvor skal han henvende sig nu?

Men ifølge Macgregor var sabotagen mod Nord Stream et risikabelt angreb, der kunne give bagslag mod USA og i værste fald være begyndelsen på enden for NATO.

 

Jødisk »chokterapi«-økonom: »Hele verden tror, ​​at USA står bag det«

Macgregor er dog ikke den eneste amerikaner, der offentligt har udpeget sin egen regering som ansvarlig for angrebet. Den jødiske økonom Jeffrey Sachs optrådte for nylig på Bloomberg TV, hvor han drog samme konklusion. Ligesom Macgregor mener Sachs, at Polen kan have hjulpet til.

Sachs, som er kendt for at have fungeret som rådgiver for den tidligere russiske præsident Boris Jeltsin, og som stod bag den »chokterapi«-taktik, som Rusland brugte i overgangen fra en planøkonomi til kapitalisme, var blevet inviteret som Rusland-ekspert.

– For det første er der direkte radarbeviser på, at amerikanske helikoptere, militærhelikoptere, som normalt er stationeret i Gdansk, cirklede om dette område. Vi har også tidligere på året truslerne fra USA om, at »på en eller anden måde lukker vi Nord Stream ned«. Vi har også den opsigtsvækkende udtalelse fra [USA’s] udenrigsminister [Antony] Blinken i fredags, da han sagde »dette er også en gigantisk mulighed«. Jeg er ked af det, men det er en mærkelig måde at tale på, hvis man er bekymret for pirateri mod kritisk international infrastruktur, siger Sachs.

– Jeg ved, at det her går imod vores fortælling, man kan ikke sige de her ting i Vesten, men faktum er, at overalt i verden, når jeg taler med folk, så tror de, at USA gjorde det, fortsætter han.

Læs også:
Nord Stream-sabotage: Hvem har et motiv?


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //