Tjekkiet forankrer retten til at bære våben til selvforsvarsformål i grundloven

TJEKKIET: Senatet, der udgør halvdelen af ​​det tjekkiske parlament, har godkendt brugen af ​​våben til at forsvare sig selv og andre.

Scorpion EVO 3, et 9 mm maskingevær fremstillet i Tjekkiet. Foto: MarcusBurns1977 (CC BY 3.0)

Som reaktion på EU’s stadig mere restriktive våbenlov stemte det tjekkiske senat i går for at forankre i grundloven, at det er en grundlæggende ret for landets borgere at forsvare sig selv og andre ved hjælp af våben. Senatet er overhuset i landets parlament, og underhuset har allerede stemt for ændringen.

»Retten til at forsvare sit eget liv eller en anden persons liv ved hjælp af et våben er garanteret under de betingelser, der er fastlagt i loven«, lyder den nye paragraf, som nu også vil blive godkendt af præsidenten og forventes at træde i kraft i begyndelsen af ​​august eller september.

Ud over at sende et signal til EU fra medlemslandet Den Tjekkiske Republik, vil det også gøre det vanskeligere for tjekkiske politikere at begrænse borgernes ret til våben og selvforsvar i fremtiden gennem almindelig lovgivning, der er underlagt grundloven.

– Afvæbning af borgere giver ikke mere sikkerhed, fordi kriminelle erhverver deres våben ulovligt, skal den tjekkiske højreorienterede politiker Martin Cervicek have sagt i parlamentet før afstemningen.

Initiativet til lovændringen kom fra et andragende, der indsamlede 102.000 underskrifter, efter at jægere og andre våbenejere startede det som svar på Europa-Kommissionens bestræbelser på at begrænse adgangen til våben, både lovlige og ulovlige, inden for EU.

Relativt få engelsksprogede medier har valgt at rapportere om nyhederne. La Prensa Latina og Expats.cz, en avis rettet mod tjekker, der bor i udlandet, er to publikationer, der har rapporteret om nyheden.

I 2016 var Tjekkiet det EU-land med den laveste ledighed og betragtes som en af de mest økonomisk vellykkede af de tidligere kommunistiske stater i Østeuropa. Landet har også en stærk våbenindustri, hvor virksomheden Česká zbrojovka (CZUB) er en af ​​verdens ti største producenter af små skydevåben.

Kilder:
La Prensa Latina
Expats.cz


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Landsforrædernes værste mareridt - En hvid mand med rygrad. says:

    Tænk hvis danskerne kunne få samme ret! Så ville vi ikke høre så mange historier om antihvide pis perkere fra helvede der ville slippe godt afsted med deres hverdagsterror i form af overfald på sagesløse danskere!

  • Hader ikke etniske Dansker says:

    Bare det var I danmark sikke mange voldtægt der måske kan forhindres , og umotiveret overfald disse Perker gør – men det skulle kun være etniske Dansker der måtte bære våben til selvforsvar og ikke disse uønsket væsner.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //