Tre års fængsel til pro-russisk Telegram-kanal

TYSKLAND: En tysk mand, som går under navnet »Marcel J.« i medierne, er blevet idømt tre års fængsel for at »retfærdiggøre russisk aggression«. Den dømte tysker kaldes en »nynazist« i de tyske medier og drev en prorussisk Telegramkanal.

Den udpegede nationalbolsjevik »Marcel J.«.

Mandag idømtes en tysk mand, der i medierne er kendt som »Marcel J.« til tre års fængsel for at have »retfærdiggjort russisk aggression« mod Ukraine ved bl.a. at drive en prorussisk Telegramkanal og bruge det i Tyskland forbudte »Z«symbol, som også bruges af russiske styrker i Ukraine.

Marcel J., der omtales som »nynazist« og »antisemit« i de tyske medier, blev også dømt for at være i besiddelse af en ulovlig stor kniv. Den hårde fængselsstraf skyldes dog til dels en tidligere voldsdom for at have overfaldet en journalist.

Ifølge anklageskriftet argumenterede Marcel J. til fordel for den russiske præsident Vladimir Putin og den russiske filosof Alexandr Dugins ideer. Han har angiveligt fordømt Ukraine som en »terrorstat« og er ifølge anklagemyndigheden tilhænger af den såkaldte nationalbolsjevisme. billeder offentliggjort i tyske medier ses gerningsmanden også posere med både nationale og sovjetiske symboler.

Tyske Bild gør også et stort nummer ud af, at Marcel J. er en »stor beundrer« af en »antisemitisk kok« fra Tyrkiet ved navn Attila Hildmann, som har været eftersøgt i Tyskland siden 2020. Det er dog ikke klart, om dette også er en kriminel handling.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //