Trump ledede Hanukkah-ritualer i det Hvide Hus: “Antisemitisme må udryddes!”

JØDISK MAGT: I onsdags ledede Donald Trump en Hanukkah-fest i det Hvide Hus. Sammen med såkaldte “Holocaust-overlevende” og andre jøder lovede han troskab over for Israel og at “konfrontere” og “udrydde” antisemitisme.


Donald Trump leder festen for den jødiske højtid Hanukkah med hustruen Melania ved sin side.

Præsident Donald Trump inviterede sidste uge en gruppe jøder, herunder otte såkaldte Holocaust-overlevende, til at deltage i den nu overståede Hanukkah-fest i det Hvide Hus. Normalt finder begivenheden sted i løbet af den første af Hanukkahs otte dage, men blev i år skubbet frem til den femte dag, da den tidligere præsident George H. W. Bush døde i sidste weekend.

I forbindelse med ceremonien lovede Trump fortsat loyalitet over for det jødiske folk og staten Israel.

– Fra fortvivlelsens afgrund byggede det jødiske folk en mægtig og majestætisk nation. Et blomstrende demokrati i Mellemøstens hjerte og et lys og et håb for hele verden. Min administration vil altid stå ved vores elskede ven, den israelske stat, lovede Trump.

Præsidenten fortsatte med at prale med, at hans administration skrotede atomaftalen med Iran.

– Det var en frygtelig, frygtelig aftale, den skulle aldrig have været indgået! tordnede Trump, for de samlede jøder og fortsatte:

– Vi har desuden indført de hårdeste sanktioner nogensinde. Vi har sanktioneret [sic!] Iran, tror jeg, som ingen er blevet sanktioneret før.

Trump fortsatte med at lange ud mod Iran og lovede “aldrig at lade dem få en atombombe”.

– Vi kan ikke lade verdens førende sponsor af terror, et land, der råber “død over Amerika”, hele tiden true Israel med udryddelse og konstant skriger”død over Israel” at besidde det mest dødbringende våben på jorden. Vi kan ikke lade det ske! proklamerede Trump, mens de samlede jøderne svarede med tilråb “fire år mere!”.

Udover at tale om “Holocaust” og beskrive de påståede overlevendes oplevelser som “ondskab ud over hvad der kan beskrives” valgte Trump også at tale om det dødelige angreb mod en synagoge i Pittsburgh i oktober.

– I kølvandet på dette onde angreb har vi bekræftet vores højtidelige pligt, at bekæmpe antisemitisme hvor end den eksisterer. Vi må udrydde dette modbydelige had fra verden”, sagde Trump til forsamlingens begejstring.

Kilder:
A VERY happy Hanukkah for the Trumps: President and First Lady put on an unusually loved-up display at White House ceremonies as they celebrate with Holocaust survivors


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Orange man bad

    uironisk


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //