Tucker Carlson interviewede Putin

MEDIER: Ved midnat dansk tid blev Tucker Carlsons længe ventede interview med Vladimir Putin offentliggjort. Efter blot to timer var interviewet blevet set over 20 millioner gange på X.

Tucker Carlson interviewer Vladimir Putin i Moskva. Foto: TuckerCarlson.com

Den tidligere vært på Fox News-programmet, Tucker Carlson, rejste til Moskva tidligere på ugen for at interviewe den russiske præsident Vladimir Putin. Den over to timer lange samtale begyndte med en omfattende historisk gennemgang fra Putin, hvor han til trods for en utålmodig Carlson formåede at nå igennem, hvordan Rusland blev grundlagt i Kiev af den skandinaviske fyrste Rurik, indtil Sovjetunionen ifølge den russiske præsident skabte det nuværende Ukraine på en kunstig måde.


Regionerne i det sydøstlige Ukraine, som Rusland nu gør krav på, blev ifølge Putin givet til Ukraine som en gave, og Ukraine svarede på dette ved at angribe sin russiske befolkning.

Når det kommer til krigen i Ukraine, hævder Putin, at Rusland har udvist stor tålmodighed over for NATO, som til trods for flere forsøg på diplomati aggressivt har forsøgt at trænge ind i Ukraine og desuden orkestreret magtovertagelsen under Euromajdan i 2014. Ifølge Putin var det her, krigen i Ukraine begyndte. Den russiske invasion i februar 2022 fandt sted med det formål at afslutte det.

“Rent teknisk gjorde CIA alt rigtigt. De opnåede deres mål med at skifte regeringen [i Kiev]. Men rent politisk var det en kolossal fejltagelse. De burde have set, hvad det ville udvikle sig til,” forklarede Putin i interviewet.

“I 2008 åbnede NATO dørene for Ukraine. I 2014 fandt et kup sted, og de begyndte at forfølge dem, der ikke accepterede kuppet. De skabte en trussel mod Krim, som vi blev tvunget til at beskytte. De startede krigen i Donbass med fly og artilleri mod civile. Dette er sådan alt begyndte. Der er filmklip, der viser flyangreb mod Donetsk,” fortsatte Putin.

 

Kun “afnazificeringen” tilbage

Rusland har snart opnået alle de mål, som blev erklæret, da Putin beordrede, at den såkaldte militære specialoperation i Ukraine skulle begynde. Det eneste, der reelt set mangler ifølge Putin, er den såkaldte afnazificering af Ukraine. Putin ønsker, at “enhver form for ny-nazisme” skal forbydes i nabolandet.

Putin er forfærdet over, at folk åbent hylder Stepan Bandera i Ukraine, og at den tidligere nationalistleder er blevet en nationalikon i landet. Ifølge Putin var Bandera og hans allierede ansvarlige for massakrer på polakker, jøder og russere, og det er uacceptabelt for Rusland, at sådanne personer hæves til helte.

“Nazisme bekæmpes jo i alle andre lande, så hvorfor er det forkert at bekæmpe nazisme i Ukraine?” spurgte Putin.

 

Ifølge Putin blev Minsk-aftalen, der blev forhandlet frem af Tyskland og Frankrig i 2014 og underskrevet af Rusland, Ukraine, Folkerepublikken Donetsk og Folkerepublikken Luhansk, skrevet under i god tro fra russisk side. Putin mener, at han var overbevist om, at den ville skabe fred i landet, selvom det ville være vanskeligt at overtale de russiske separatister til at underlægge sig Kiev.

Siden da er det kommet frem, at hverken Tyskland, Frankrig eller Ukraine nogensinde havde til hensigt at implementere aftalen, hvilket ifølge Putin i sidste ende blev en uholdbar situation for Rusland.

 

“I sprængte Nord Stream!”

Direkte adspurgt om, hvem der sprængte Nord Stream, svarede Putin “jer selvfølgelig!”, hvortil Carlson svarede, at han var optaget den dag. Putin mener dog, at CIA sandsynligvis ikke har noget alibi for den dag.

“Jeg vil ikke gå i detaljer, men folk plejer altid at sige ‘se på den, der har en interesse’, men jeg siger ‘se på den, der har interesse, men også kapaciteten'”, forklarede Putin.

Putin mener også, at det ikke betyder noget, hvilke beviser Rusland ville præsentere vedrørende Nord Stream, fordi USA ifølge ham kontrollerer medierne i store dele af verden.

“Det er umuligt at vinde en propagandakrig med USA”, hævdede Putin.

 

Er klar til forhandlinger

Den store nyhed fra interviewet er dog sandsynligvis, at Putin er helt åben for forhandlinger for at få afsluttet konflikten i Ukraine. Han har dog ikke til hensigt selv at tage initiativ til at kontakte USA’s præsident Joe Biden.

“Hvad skulle jeg sige til ham? ‘Åh, vil du sende den og den våben til Ukraine, jeg er så bange'”, undrede Putin.

Han mener, at det var Ukraine, der trak sig fra forhandlingerne i Istanbul i 2022, og at det er ukrainernes fejl, der skal rettes. Det grundlag, som den ukrainske delegation i stor udstrækning underskrev, er stadig noget, som Rusland er villigt til at bygge videre på ifølge Putin.

 

Se interviewet i sin helhed

 

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Hans Jensen says:

  Et citat For forståelsen af russernes brug af begrebet nazist: “At “nazister” er et onde, der truer landet, er lige så indlejret i det russiske selvbillede, som det er i Vesten, dog på en helt anden måde. Det er ikke primært en ideologisk fjende, men en “nazist” er snarere en fremmed person, eller en femte klummeskribent, en forræder, der samarbejder med en vestlig fjende og truer selve Moder Ruslands eksistens. Ligesom Nationalsocialisterne i Det Tredje Rige var Sovjetunionens eksistens truet under den såkaldte Store Fædrelandskrig. Og ligesom de ukrainske nationalister, der samarbejdede med Det Tredje Rige, truede Sovjetunionens eksistens.”
  https://nordfront.se/vad-i-hela-fridens-tider-menar-putin teksten er oversat

 • “I må gerne betragte jer selv som jeres eget folk; så længe i ikke hylder jeres historiske frihedskæmpere, fordi det er nazisme”

 • Da Putin sagde ET hoved TO hjernehalvdele, tænkte jeg, kapitalisme og kommunisme er to sider af den samme jødiske mønt.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //