Twitter: ”Den Nordiske Modstandsbevægelse er en voldsom ekstremistgruppe”

Valgfusk: Twitter har nu bekræftet og begrundet nedlukningen af Simon Lindbergs konto med, at Den Nordiske Modstandsbevægelse skulle være en ”voldsom ekstremistgruppe”.

Nordfront.se rapporterede den 20. juli om Twitters valgkampspåvirkning, hvor de i alle indlæg som handlede om Modstandsbevægelsen, bortcensurerer Modstandsbevægelsen valgside, samtidig med at de lukkede flere af medlemmernes konti, deriblandt Simon Lindbergs.

Fint valgfusk Twitter. Umuligt at poste indlæg som linker til Nordiske motståndsrörelsens partihjemmeside, fjerner man linket postes indlægget med det samme. #UtländskValpåverkan#val2018 #svpol pic.twitter.com/2yThiEQjxP

— Nordfront (@Nordfront) 20 juli 2018

Lindberg fik ingen begrundelse overhovedet, andet end at han beskyldtes for brud mod Twitters regler. Hvilke regler og hvilket indlæg som brød med reglerne blev aldrig forklaret. Twitter har siden konsekvent nægtet at svare på de e-mails som blev sendt til dem i håb om en forklaring.

Nu, 3 uger efter, kom svaret; at kontoen lukkes fordi Lindberg ”fremmer en voldsom ekstremistgruppe”, og at dette strider mod Twitters regler. Dog udebliver en detaljeret forklaring, og nu svares der heller ikke på henvendelser med spørgsmål vedrørende beslutningen.

Da Lindberg på Twitter ikke fremmer nogle grupperinger udover Den Nordiske Modstandsbevægelse, må det antages at det er dette fuldt lovlige og registrerede politiske parti som stiller op til valg, der henvises til.

I Twitters regelsæt er det relevant at henlede opmærksomheden på følgende:

Vi forbyder voldsomme ekstremistgrupper at anvende Twitters tjenester. Med voldsomme ekstremistgrupper menes der identificerede grupper som konsekvent anvender vold som et middel for at opnå fremgang for sin sag, uanset om denne sag er politisk, religiøs eller social.

Vi mener at en voldsom ekstremistgruppe defineres ved, at den opfylder samtlige af nedenstående kriterier:
*Identificeres som en ekstremistisk gruppering ved dens officielle standpunkter, hvad de udtrykker i forskellige publikationer eller gennem handlinger.
*Anvender, eller har tidligere anvendt, vold (og/eller hylder vold) som et middel for at opnå fremgang i sin sag.
*Har civilister som mål for sine voldsomme handlinger eller trusler mod disse.

Begrebet ”ekstremist” er et relativt begreb. Eksempelvis mener Nordfront, at hele nordens regering er ekstremister, da de aktivt er i færd med at udrydde den nordiske befolkning. Med den nuværende politiske agenda taget i betragtning er det dog forståligt, at Den Nordiske Modstandsbevægelses holdning; at det nordiske folk skal bevares, kan anses for ekstremistisk.

Den Nordiske Modstandsbevægelses aktivisthåndbog forbyder offensive voldshandlinger, og organisationens aktivister anvender kun vold i selvforsvar. Dette kan næppe være det samme som at ”anvende eller hylde vold som middel for at opnå fremgang”.

Hvis nogen fysisk angriber Den Nordiske Modstandsbevægelses aktivister er det desuden tvivlsomt, om disse kan regnes som ”civilister som anvendes som mål for voldsomme handlinger”.

Den Nordiske Modstandsbevægelse er altså ikke en voldsom ekstremistgruppe ifølge Twitters regelsæt, og er således censureret og afskåret fra Twitter på et fejlagtigt grundlag i et tydeligt forsøg på udenlandsk valgkampspåvirkning.

Med regelsættet burde dog grupperinger som eksempelvis Politiet, Socialdemokraterne og AFA være forbudte, hvilket de ikke er. For dog at beskytte de to førstnævnte har Twitter lavet tillægget:

Undtagelser vil blive overvejet for grupperinger, der har ændret sig, eller er i gang med en ændring mod at blive fredelige, såvel som for grupper, der har offentligt valgte repræsentanter i det offentlige rum. Reglerne gælder ikke for militære eller statslige myndigheder.

Hvorvidt Den Nordiske Modstandsbevægelse bliver omfattet af dette tillæg efter partiet vælges af folket i september, vil vise sig.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //