Tyrkiet godkender Sveriges NATO-ansøgning

NATO: Efter et længere møde mellem Tyrkiets præsident og Sveriges statsminister har Tyrkiet nu valgt at godkende Sveriges ansøgning om medlemskab i NATO.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan, NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg og Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Foto: NATO/Twitter

NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg bekræfter under et pressemøde mandag aften, at Tyrkiet nu godkender Sveriges medlemsansøgning. Udmeldingen kommer efter et længere møde mellem den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan og den svenske statsminister Ulf Kristersson.

— Jeg har lige haft et konstruktivt møde med præsident Erdogan og premierminister Kristersson. Jeg er glad for at kunne meddele, at præsident Erdogan som et resultat heraf har indvilliget i at fremsende tiltrædelsesprotokollen for Sverige så hurtigt som muligt, sagde Stoltenberg.

Stoltenberg fortæller også, at Sverige nu har levet op til de krav, der er stillet siden det seneste NATO-topmøde sidste år.

— Siden mødet i Madrid har Sverige og Tyrkiet arbejdet tættere sammen for at løse Tyrkiets legitime sikkerhedsproblemer. Som en del af den proces har Sverige ændret sin forfatning og love og markant udvidet sine antiterrorforanstaltninger mod PKK og fortsat våbeneksport til Tyrkiet, siger Jens Stoltenberg.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //