Tysk by indfører kriseberedskab mod “nynazister og højreekstremister”

TYSKLAND: Den tyske indenrigsminister har advaret om, at politiet beslaglægger et stigende antal våben og voldelige genstande fra “højreekstreme grupper”.

“Nynazister” og deres sympatisører marcherer under en tidligere demonstration i Dresden. Foto: Robert Michael. Skærmdump fra TV2.

I den østtyske by Dresden har bystyret vedtaget en resolution om indførelse af et særligt “kriseberedskab”. Det sker på grund af store problemer med “nynazisme og højreekstremisme” i byen.

Dresden, som er hovedstad i delstaten Sachsen, har længe været en bastion for højrenationale. Byen er arnested for den antimuslimske bevægelse Pegida.

De lokale politikere i bystyret i byen, som er kandidat til at blive Europæisk Kulturhovedstad 2025, siger i erklæringen, at der må gøres mere for at bekæmpe “højreradikale”.

– Nazi-kriseberedskab betyder, at vi ligesom med klimakrisen har et alvorligt problem. Samfundet med et åbent demokrati er truet, siger lokalpolitikeren Max Aschenbach, som står bag initiativet.

Nødvendigt med initiativer

Initiativmanden bag kriseberedskabet Max Aschenbach fra centrum-venstre gruppen Die Partei. Skærmdump fra die-partei.net.

Aschenbach, som er fra centrum-venstre gruppen Die Partei, mener, at det er nødvendigt med særlige initiativer, fordi politikerne ikke gør nok.

– De positionerer sig ikke klart i forhold til det yderste højre, siger Aschenbach, som fik resolutionen vedtaget sent onsdag.

I teksten hedder det, at “antidemokratiske, antipluralistiske, misantropiske og højreekstremistiske holdninger og handlinger” forekommer stadigt oftere i Dresden. Dette omfatter også voldelige handlinger, hedder det.

Aschenbach nævner Pegida, som opstod i Dresden i 2014.

Bedre beskyttelse af mindretal

Hans initiativ indebærer, at det nu er et erklæret mål at fremme en demokratisk hverdagskultur med bedre beskyttelse af mindretal og voldsofre.

Pegida, som står for “Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af Vesten”, organiserer marcher i Dresden mandag aften. Da bevægelsen i oktober markerede femåret for dens stiftelse, blev der iværksat en række moddemonstrationer.

Den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, har advaret om, at politiet beslaglægger “et stigende antal våben og voldelige genstande fra højreekstreme grupper”.

Seehofer siger, at en ny opgørelse fra 2018 har vist, at højreekstreme grupper hen over året begik 563 forbrydelser, heraf 235 voldelige. Politiet beslaglagde over 1000 våben – blandt andet rifler og pistoler.

Kilde:
TV2


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    De ønsker at fremme demokratisk hverdagskultur ved at stoppe befolkningen i at, kunne udtrykke deres holdninger til indvandringen. I denne udtalelse viser Max Aschenbach, at demokratiet er en farce, en undskyldning for denne landsforræderiske politik. Demokrati er, i disse menneskers øjne, blot ligestillet med homoer, indvandre og jødisk magthavere. Dette demokrati skal knuses for at give vej til et styre for folket!

    • Ja, for ikke at glemme hvad man lige kan ane på skiltet de bærer på billedet: folkemordet på tyskerne i dresden i 1945! Det er skrækkeligt at propaganda kan få det meget store flertal til at acceptere systematisk massemord på en egen slags!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //