Tysk efterretningstjeneste advarer om voksende jødehad

TYSKLAND: “Når jødiske borgere fortæller mig, at de spekulerer på, hvornår tiden kommer til at forlade Tyskland – at de allerede har nået dette punkt – er situationen alvorlig”, siger chefen for efterretningstjenesten.

Lederen for et af Tysklands nationale sikkerhedsagenturer har advaret om, at Tyskland står over for en ”skræmmende” situation med hensyn til stigende antisemitisme.

I et interview forud for offentliggørelsen af hans afdelings 100-siders rapport om antisemitisme bemærkede Thomas Haldenwang – chef for forbundskontoret for beskyttelse af forfatningen (Bundesamt für Verfassungsschutz), regeringsorganet med opgave at forsvare Tysklands demokratiske institutioner mod ekstremister fra højre og venstre – at antisemitiske forbrydelser begået af højreekstreme ”steg med 71 procent i 2018 og med yderligere 17 procent sidste år.”

Ifølge Haldenwang, i en omfattende samtale med avisen Süddeutsche Zeitung: “I vores jødiske borgers hverdag betyder det, at de ofte udsættes for fornærmelser, trusler og angreb.”

Haldenwang understregede, at “når jødiske borgere fortæller mig, at de spekulerer på, hvornår tiden kommer til at forlade Tyskland – at de allerede har nået dette punkt – er situationen alvorlig.”

Han sagde, at statens mål var at sikre, ”at alle i dette land kan bære en kippah, når som helst og hvor de vil: Ligesom vi er nødt til at sikre, at alle kan bære et kors rundt om halsen eller en halvmåne uden at være bange.”

Rapporten fra Haldenwangs kontor fremhævede et “uformelt netværk” af højreekstremister, der arbejdede inden for centrale områder, lige fra den indenlandske efterretningstjeneste til visse medier. Antisemitisk propaganda blev “dygtigt” pakket ind i nyt pair for at appellere til en bredere offentlighed, ifølge rapporten.

”Det gamle had bliver mere socialt acceptabelt”, hævder rapporten. ”Grænserne for, hvad der kan siges, skifter til fordel for antisemitterne.”

Haldenwang understregede, at antisemitiske budskaber var implicitte i mange af de konspirationsteorier, der blev omfavnet af højrefløjen, såsom påstanden om, at milliardærfinansier George Soros, som er jødisk, finansierede en ”globalistisk” trussel mod de nationale regeringer.

Sådanne angreb symboliserede den “typiske, dårligt slørede antisemitisme fra det nye højre – ikke klart angivet, men tydeligt indikeret,” sagde Haldenwang.

Den samme rapport observerede, at efter højreekstremister var islamister de hovedsagligt skyldige i angreb på Tysklands jødiske samfund.

Mens fjendtlighed over for jøder fra det ekstremt hjørne ofte var baseret på diskrediterede racistiske talemåder, fandt rapporten, at blandt islamisterne var fordomme mod jøder begrundet i ”det antizionistiske fjendebillede af ‘den jødiske stat Israel’”.

Kilde:
Algemeiner


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //