Tyskland advarer om »værste hungersnød siden Anden Verdenskrig«

FØDEVARERKRISE: Millioner af mennesker vil dø af sult på grund af krigen i Ukraine. Det mener Tysklands udviklingsminister Svenja Schulze, der advarer mod for »den værste hungersnød siden Anden Verdenskrig«.

Hundredvis af millioner af mennesker i den tredje verden kan ifølge estimater sulte og sulte. Foto: Pixabay (public domain).

Rusland og Ukraine er store producenter af korn og givet krigen i Ukraine, med sanktioner mod Rusland og et Ukraine, hvis kapacitet til at producere og eksportere fødevarer er stærkt begrænset, er en udbredt fødevaremangel allerede konstateret.

Korn anvendes ikke kun som mad til mennesker, men også til husdyr opdrættet til fødevareproduktion. Derfor vil der være mangel og prisstigning på en lang række fødevarer, som Nordfront for nylig har meldt ud.

For nylig advarede FN om, at 44 millioner mennesker i den tredje verden står over for hungersnød og appellerede til havne i Ukraine om at genåbne og begynde at sende korn.

Tysklands udviklingsminister Svenja Schulze advarer nu om, at hungersnøden bliver den værste siden Anden Verdenskrig.

– Situationen er meget dramatisk. På grund af corona-pandemien, ekstrem tørke og nu endda krigen er fødevarepriserne på verdensplan steget med en tredjedel og er nu på rekordniveauer. World Food Program anslår i øjeblikket, at mindst 300 millioner mennesker lider af akut hungersnød, og de skal konstant revidere deres prognoser opad. Det bitre budskab er, at vi står over for den værste hungersnød siden Anden Verdenskrig med millioner af døde, siger Schulze til tyske Bild.

Ifølge den tyske minister bør produktionen af ​​biobrændstoffer nu stoppes helt, så alt korn går til fødevareproduktion.

– Vi skal stoppe med at putte mad i tanken – uanset om det er hvede, palmeolie, raps eller majs. I Tyskland hælder vi 2,7 milliarder liter brændstof fra vegetabilske olier i vores biltanke hvert år. Det svarer til næsten halvdelen af ​​Ukraines høst af solsikkeolie, siger hun.

Samtidig står verden også over for en omfattende energikrise, hvor en boykot af russisk olie ifølge mange analytikere vil føre til en yderligere omfattende prisstigning på olie.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //