Tyskland beslaglægger russiske olieraffinaderier

ENERGIKRISEN: Tyskland har overtaget kontrollen med mindst ét ​​russisk olieraffinaderi i løbet af fredagen. Det er ifølge det tyske økonomiministerium gjort for at »modvirke truslen mod energiforsyningen«.

Oljeraffineriet i Karlsruhe. Foto: Ikar.us, CC BY 2.0 DE, via Wikimedia Commons.

Tyskland overtog fredag ​​kontrollen over det store olieraffinaderi i Schwedt, der ejes af russiske Rosneft, skriver Reuters. Olieraffinaderiet og Rosneft Deutschland er nu under det føderale agentur Bundesnetzagentur.

»Med forvalterskabet imødegås sikkerhedstruslen mod energiforsyningen, og der er lagt et vigtigt grundlag for at beskytte Schwedts fremtid,« skriver det tyske økonomiministerium.

Ifølge RT beslaglagde Tyskland dog ikke kun Schwedt fra Rosneft Deutschland, men også Karlsruhe- og Vohburg-raffinaderierne, som var truet af konkurs, fordi tyske banker og forsikringsselskaber nægtede at samarbejde med de russiske ejere.

Det tyske økonomiministerium skriver yderligere i sin udtalelse:

Retsgrundlaget for påbuddet var § 17 i lov om energisikkerhed. Ifølge den kan en virksomhed, der beskæftiger sig med kritisk infrastruktur på energimarkedet, sættes under [føderal] kontrol, hvis der er en specifik risiko for, at virksomheden uden kontrol ikke vil være i stand til at udføre sine funktioner for at sikre et fungerende samfund i energisektoren, samt hvis der er risiko for afbrydelse i leveringen.

Tidligere på året tog Tyskland også kontrol over den russiske gasgigant Gazproms tyske division, Gazprom Germania. Ifølge RT tyder noget på, at har oprettet et holdingselskab for at nationalisere Gazprom Germania.

KILDE:
Reuters


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //