Tyskland har næsten ingen ammunition tilbage

KRIG: De tyske ammunitionslagre var halvtomme allerede før krigen i Ukraine. Men efter at have sendt en stor del af sit lager til brug mod russere i Ukraine, har Tyskland nu kun ammunition, der ville være nok til højst to dages krig.

Soldater fra det tyske Bundeswehr træner sammen med amerikanske kolleger. I en rigtig krig ville ammunitionen højst holde i to dage. Foto: Public domain.

Det er avisen Buisness Insider, der har været i kontakt med flere kilder inden for det tyske parlament, Forbundsdagen, og folk i forsvarsindustrien som tegner billedet af et land, der i en krigssituation ville løbe tør for ammunition allerede i løbet af få dages kamp.

Tyskland har længe haltet bagefter i NATOs krav om at opbevare ammunition til mindst 30 dages krig. Men problemet er mere akut end nogensinde efter den tyske regerings beslutning om at sende blandt andet 53.000 patroner til automatiske antiluftkanoner, 21,8 millioner patroner til skydevåben og 50 bunker-buster-missiler til brug i Ukraine.

Flere insidere udtrykker nu bekymring over den tyske hær, Bundeswehrs, evne til at forsvare Tyskland.

— Mangelsituationen vil ikke forbedres, hvis ammunition fortsætter med at blive fjernet fra Bundeswehr-lagrene, mens der ikke afgives tilsvarende ordrer til forsvarsindustrien, kommenterer Christoph Atzpodien, administrerende direktør for den tyske sikkerheds- og forsvarsindustriforening (BDSV).

Eva Hoegl, der leder Forbundsdagens forsvarskommission, siger, at det vil kræve yderligere svarende til 200 milliarder kroner at fylde de tomme ammunitionslagre op, udover den milliardinvestering, som den tyske regering allerede har bebudet til forsvaret. Dette samtidig med, at Tyskland har lidt under voldsom inflation og står over for truslen om et industrielt kollaps, da der stadig ikke er nogen kilde til at erstatte den russiske naturgas denne vinter.

 

Et udbredt problem i NATO

Det er dog ikke kun Tyskland, der lider under ammunitionsmangel. Tidligere oberstløjtnant Alex Vershinin, der har personlig kamperfaring fra blandt andet Irak og Afghanistan, skrev allerede i juni på den prestigefyldte britiske militærtænketank Royal United Services Institutes hjemmeside om, hvor dårligt USA og NATO ville være i stand til at holde trit med ammunition i en storstilet krig.

Vershinin sammenlignede ammunitionsforbruget under krigen i Ukraine med USA’s ammunitionslager og kapacitet til at fremstille ammunition og konkluderede blandt andet, at Rusland i tre måneders kamp havde brændt igennem USA’s årlige missilproduktion fire gange. Han bemærkede også, at Ukraine derefter oplyste, at det brugte 500 amerikanske Javelin-missiler hver dag, mens USA kun kan producere maksimalt 2.100 Javelin-missiler årligt og havde en samlet beholdning på 21.000 ved krigens start. En tredjedel af disse var i sommer allerede leveret til Ukraine.

I mellemtiden viste en krigssimulering udført i sommeren 2021 – med andre ord før de storstilede leverancer af våben og ammunition til Ukraine – at Storbritannien ville løbe tør for kritisk ammunition efter blot 8 dages fuldskala krig.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Noel capo says:

    Tysker soldier for backup af amerikanere og jeg tror at (Nato) får ammunition a Spanien


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //