Udtalelse fra National Justice Party om krisen i Ukraine

UKRAINEKONFLIKTEN: Nordfront bringer her en forkortet oversættelse af NJP’s officielle udtalelse om den eskalerede konflikt i Ukraine, publiceret d. 25. februar.

Foto: NATO (CC BY-NC-ND 2.0).

Den 23. februar annoncerede den russiske præsident Vladimir Putin lanceringen af ​​en »særlig militær operation« i Ukraine.

I skrivende stund er det uklart, om det ukrainske militær er villig til eller i stand til at skabe en koordineret og effektiv modstand mod Rusland.

National Justice Party håber, at situationen kan løses med mindst muligt blodsudgydelse på begge sider, og vi ser enhver udgydelse af russisk eller ukrainsk blod som en tragedie.

Vi afviser den falske og barnlige fortælling om konflikten spredt af de vestlige medier, og vi lægger størstedelen af ​​skylden for eskaleringen på skuldrene af USA og NATO – som har drevet denne krise fra begyndelsen og kynisk løjet for sine egne borgere.

Præsident Joe Biden har lovet, at han vil sørge for, at Rusland betaler en høj pris, men de eneste, han kan tvinge til at betale, er amerikanske og europæiske borgere.

Olie- og naturgaspriserne forventes at stige yderligere som følge af denne konflikt, et faktum, der lægger byrden af ​​USA/NATO’s geopolitiske spil på almindelige amerikanere og europæere, som ikke har nogen interesse i et fjendtligt forhold til Rusland.

Den 22. februar tilbagekaldte den tyske regering efter ordre fra NATO certificeringen af ​​Nordstream 2-gasrørledningen fra Rusland til Tyskland, hvilket satte projektet, der ville reducere energiregningerne for millioner af tyskere, i yderligere fare.

 

Anti-hvide flygtningepolitik

Den humanitære retorik og løfter om at modtage enorme mængder af flygtninge, som normalt ledsager sådanne konflikter, er fuldstændig fraværende i dette tilfælde – på grund af ukrainernes hvide raceidentitet.

FN har kun modtaget 9 % af det i forvejen lille budget på 190 millioner dollars, som de har bedt om for at kunne bistå i en flygtningekrise.

I skarp kontrast til landets tilgang til ikke-hvide flygtninge har Sverige varslet, at man vil nægte at tage imod et stort antal ukrainske flygtninge, og alle dem, der bliver optaget i landet, vil blive udvist hurtigst muligt.

Ifølge Atlantic Council-analytiker Michael Bociurkiw opfordrer både europæiske regeringer og den ukrainske jødiske præsident Volodymyr Zelensky ukrainere til ikke at flygte til Europa, da kontinentet »allerede er mættet med flygtninge«.

 

Stædigt amerikansk regime

Omfanget af den russiske intervention, såvel som Ukraines endelige status, er stadig ukendt, men én ting står klart:

Hele situationen kunne have været undgået, hvis den amerikanske regering faktisk havde efterkommet amerikanske borgeres ønsker vedrørende udenrigspolitik.

Meningsmålinger har konsekvent vist, at amerikanerne er imod tanken om, at USA skal have til opgave at »sprede demokrati« i udlandet, hvilket nævnes som en undskyldning – ikke kun for åben aggression som Irak-krigen, men også for at iscenesætte kup og politiske mørkeoperationer i fremmede lande som Ukraine.

74 % af amerikanerne er imod en stor rolle for USA i Ukraine-konflikten, og kun 23 % har tillid til det amerikanske efterretningssamfund, ifølge en nylig meningsmåling.

Den nuværende krise i Ukraine er resultatet af flere års provokationer og politiske mørkeoperationer, der bruger Ukraine som sin iscenesættelse. De fortællinger, der enstemmigt gentages af vestlige medier om krisen og den ukrainske stats »demokratiske« karakter, er alle fuldstændig falske.

 

Straffen for at nægte at underskrive en frihandelsaftale med EU

Den nuværende situation kan spores tilbage til 2013, hvor Victor Janukovitj, Ukraines tidligere pro-russiske præsident, nægtede at underskrive en politisk associations- og frihandelsaftale med EU.

Som svar gennemførte amerikansk-støttede demonstranter månedlange voldelige demonstrationer, der dræbte mindst 130 mennesker og kulminerede i, at oprørere tog kontrol over Ukraines lovgivende forsamling og iscenesatte et kup mod Janukovitj.

Den amerikanske regering, som fordømte demonstranterne [ved kongresbygningen] den 6. januar som »voldelige terrorister«, roste åbent disse »maskerede militante« og beskrev deres handlinger som »en sejr for frihed og demokrati«.

Janukovitjs fjernelse var motiveret af en blodig hændelse kendt som »Snigskyttemassakren«, hvor op mod 100 anti-russiske demonstranter blev dræbt af en gruppe endnu uidentificerede bevæbnede mænd.

Den vestlige verden hævdede oprindeligt, at denne massakre blev begået af pro-russiske sikkerhedsstyrker, men flere internationale undersøgelser har rejst stærke spørgsmål om denne antagelse.

I 2020 hævdede den ukrainske præsident Zelensky, at alle dokumenter og medier relateret til massakren var gået tabt, og at gerningsstedet var blevet «ryddet op», hvilket siges at umuliggøre yderligere undersøgelser.

Kuppet i 2014 resulterede i en langvarig borgerkrig i det østlige Ukraine – samt den russiske invasion af Krim-halvøen for at styrke Ruslands militære højborg ved Sortehavet.

To etniske russiske regioner i det østlige Ukraine, samlet kendt som Donbass, erklærede uafhængighed efter folkeafstemninger, hvor et flertal stemte for løsrivelse fra Ukraine.

I Vesten blev disse stemmer beskrevet som »et fupnummer«, da de proklamerede det ukrainske valg, et valg, hvor Donbass og andre pro-russiske regioner ikke kunne stemme, endnu en »triumf« i en lang og trættende række af triumfer for »demokratiet«.

 

NATO-støttede angreb på udbryderrepublikker

Denne prekære situation varede indtil oktober 2021, hvor den NATO-støttede ukrainske regering modtog en forsyning af højteknologiske droner fra det NATO-allierede Tyrkiet og brugte dem i et angreb på Donbass, et skridt hyldet af Voice of America, som med glæde markedsfører DC’s udenrigspolitiske propagandalinje.

Ifølge den kyniske amerikanske linje var droner ikke specifikt forbudt i nogen våbenhvileaftale, så det var lovligt at bruge dem til at skyde mod pro-russiske styrker.

Præsident Biden reagerede med en total uvilje til at forhandle og et løfte om at ødelægge den russiske økonomi.

Mandag den 21. februar i år stemte den russiske Duma for at anerkende Donbass’ uafhængighed, og Putin handlede hurtigt for at etablere en militær tilstedeværelse i regionen med henvisning til en anmodning fra de nu uafhængige regeringer om sikkerhedsbistand.

USA svarede endnu en gang med trusler om sanktioner, trusler, der ikke formåede at skræmme Kreml og fik USA til at fremstå fuldstændig absurd.

Den 23. februar begyndte Putin sin militæroperation i Ukraine.

I en tale til det amerikanske folk forklarede præsident Biden, at alle sanktioner bør rettes specifikt mod den russiske økonomi, og at amerikanerne vil blive skånet for vanskeligheder, men ingen seriøs person tror på et ord af dette.

I de seneste uger har liberale nyhedsmedier offentliggjort en række svage lederartikler, der forsøger at samle mening bag ideen om, at amerikanere og europæere skal lide for »demokratiet« i Ukraine.

På spørgsmålet om, hvorfor amerikanerne skulle ofre sig selv for en politisk konflikt, de ikke bryder sig om, brugte pressesekretæren i Det Hvide Hus, Jenn Psaki, tidligere præsident George W. Bushs retorik og tilsluttede sig en velkendt kynisk nykonservativ holdning:

– Det her handler om at stå op for amerikanske værdier.

Pressesekretæren forklarede yderligere:

– Vi har gentagne gange gennem historien været førende i verden, når det kommer til at samle opbakning til at slå ned på alle forsøg på at tage territorium fra et andet land.

Denne tonedøve appel har kun gjort almindelige amerikanere vrede over Washington-administrationens rene arrogance.

 

Hykleriske fordømmelser af USA

USA’s fordømmelse af Putins beslutning om at invadere Ukraine forekommer hyklerisk, givet det meget svagere argument, USA fremførte for sin egen zionistisk inspirerede invasion af Irak i 2003, og den deraf følgende ødelæggelse af Mellemøstens allerede skrøbelige stabilitet.

På grund af årtiers servil underkastelse over for Israel, mens landet udfører angreb på sine arabiske naboer og etnisk udrensning af palæstinenserne, kombineret med en konstant strøm af hykleriske opfordringer til demokrati og menneskerettigheder, kan USA simpelthen ikke længere mønstre nogen moralsk autoritet på verdensscenen.

Mange rundt om i verden er nu på Putins side bare for tilfredsheden med at se USA få et blåt øje.

Uanset hvad du synes om Vladimir Putins karakter eller hans regering, er Rusland en suveræn stat, der har ret til at kræve, at et land ved dets grænse ikke bliver udnyttet til politiske intriger og hemmelige politiske operationer.

 

USA og NATO kunne have valgt at møde kravene halvvejs

Den nuværende situation kunne have været undgået, hvis USA og NATO havde været villige til at møde Ruslands sikkerhedskrav halvvejs, og hvis de ikke havde iscenesat det ulovlige kup i 2014, som udløste det hændelsesforløb, der førte til situationen i dag.

Den gennemsnitlige amerikaner eller europæer har ingen interesse i, om Ukraines præsident er pro-russisk eller pro-vestlig, og ingen i noget land burde skulle dø for magtspil fra en ikke-valgt udenrigspolitisk elite.

Ironisk nok har den vestlige verden gennem sin hævn over Ukraine for ikke at underskrive en traktat, der mentes at skabe større økonomisk integration mellem Ukraine og Europa, skabt en situation, hvor de samme kræfter nu i stedet ødelægger den økonomiske integration mellem Rusland og Europa.

Ved at vælte den ukrainske regering som reaktion på dens afvisning af at underskrive en frihandelsaftale har USA og NATO bragt sig selv i en position, hvor deres eneste skridt er:

  • At forstyrre verdens energimarkeder
  • At forårsage endnu flere forstyrrelser i forsyningskæden.
  • At presse på for endnu højere inflation på grund af høje brændstofpriser.

 

Hvide er en hindring for den herskende klasse i USA

USA’s manglende evne til at afskrække Rusland vil få konsekvenser ikke kun for verdens geopolitik, men for den indenrigspolitiske behandling af amerikanere, især hvide amerikanere, som af eliten kun ses som en hindring for enten at ignorere eller forblive tavse.

Amerikas konsekvente afvisning af at støtte Washingtons krigspolitik har oprørt den politiske klasse, som uden tvivl nyder ideen om at få almindelige mennesker til at lide økonomisk nød som gengældelse for deres egen magtesløshed og ydmygelse.

National Justice Party er imod enhver yderligere eskalering af konflikten i Ukraine og kræver, at USA stopper med:

  • At destabilisere andre lande.
  • At bruge økonomisk ødelæggelse som et våben.
  • At bringe uskyldige mennesker i fare.

Vi står for en udenrigspolitik præget af fred og respektfuldt engagement mellem nationer.

I stedet for at forarme amerikanerne og europæerne yderligere, må USA og dets NATO-allierede blive enige med Rusland og holde op med at bruge Ukraine som en arena for hemmelige destabiliseringsoperationer.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //