Udtalelse om mistænkt medlem i Sverige

UDTALELSE: Der er blevet rejst tiltale mod et medlem af Den Nordiske Modstandsbevægelse i Sverige for planlægning af mord og ulovlig våbenbesiddelse. Da danske medier nu skriver om sagen, vælger Nordfront her at oversætte den udtalelse som tidligere kom fra den svenske Rigsledelse.

I begyndelsen af maj ransagede politiet mandens hus for at beslaglægge de konkurrencevåben han ellers havde tilladelse til at have. Anledningen til dette var ikke, at han havde begået kriminalitet eller misbrugt sin våbentilladelse, men at han har politiske holdninger som ikke falder i systemets smag. Da politiet gennemgik huset, fandt de også et par gamle arvede jagtvåben, en laserpointer, en støjsender, en transportkasse til en pistol, en del gammel ammunition fra tiden hvor det var lovligt at købe dette uden licens, vagtknippel, dele fra forskellige våben og papirer med hvad anklageren mener, er plantegninger til forskellige våben. Dette medførte at manden blev anholdt og at hans computere og telefoner blev beslaglagt.

På en computer fandt politiet hundredvis af e-bøger, hvoraf et fåtal blandt andet handlede om hvordan man fremstiller ammunition til forskellige våben. De fandt desuden helt offentligt tilgængelige adresseoplysninger på to journalister.

Manden nægter alle anklager, og efter at have læst den indledende undersøgelsesrapport, kombineret med det kendskab vi har om manden, kan Den Nordiske Modstandsbevægelse erklære sig enig i denne benægtelse. Han kan muligvis være skyldig i brud på våbenloven ved at besidde de arvede geværer og den gamle ammunition og/eller våbendelene, men at det skulle betyde at han planlægger et mord er helt absurd.

Manden er af mange kendt som en dedikeret samler af alle mulige ting og sager, såvel som en tekniknørd, og har som de fleste sunde mænd en interesse for våben. At være i besiddelse af bøger om våben, våbendele og endda en transportkasse, uden derfor at ville bruge det til noget som helst udadreagerende, er på ingen måde utroligt. Manden er også et anerkendt og særdeles venligt og ordentligt menneske.

Mistanken om planlægning af mord hviler på tre omstændigheder; at han havde transportkassen hjemme hos sig og at denne passede til hans lovlige pistol (og angiveligvis de fleste pistoler på markedet), at han havde oplysningerne om journalisterne på sin computer (hvilke kunne have været til brug i en artikel eller andet), og at han er medlem af Den Nordiske Modstandsbevægelse (hvilket ikke på nogen måde burde forstærke eventuel mistanke, da bevægelsen i Sverige er et lovligt registreret parti, som på ingen måde har mord som arbejdsmetode). Der findes ingen planer, ingen vidner, intet forberedende rekognosceringsarbejde, og han har på ingen måde blevet pågrebet med våben udenfor sit hjem. Hvis disse indicier leder til en fældende dom for planlægning til mord, er det uden tvivl det største justitsmord i Sverige, i det mindste i dette årti.

Frifindelse eller justitsmord spiller sandsynligvis en mindre rolle for anklageren. I stedet er det tydeligt, at mediernes interesse for sagen ligger i muligheden for at sprøjte krigsoverskrifter ud om Den Nordiske Modstandsbevægelse. At anklagemyndigheden først nu, og at retssagen kommer til at blive holdt lige inden valget, føles næppe som et tilfælde. Heller ikke at medierne allerede tegner et billede af den mistænkte som skyldig.

Den Nordiske Modstandsbevægelse vil aldrig lade folkefjendtlige kræfter sætte dagsordenen for vores forhold til vores medlemmer. I stedet laver vi vores egen undersøgelse af alle sådanne tilfælde. I denne undersøgelse er der ikke fundet noget forkert ved medlemmets gøren og laden, og vi står således helt bag det pågældende medlem.

/Den Nordiske Modstandsbevægelses svenske Rigsledelse


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Det er utroligt hvor hjernevasket sverige i blevet.
  Hil sejer

 • Hvad med de billeder som medierne har vist hvor det ligner at pistolens transportkasse er blevet modificeret til at fungere som en snigmords-anordning?
  Har politiet virkelig fusket med bevismateriale?

  At de har fundet dokumenter som skulle agere som planlæggelse af kriminel vold/mord i cleartext er latterligt. Den eneste forklaring, ud over at han skulle have været meget dum, er at det ikke var dokumentation til noget ulovligt. Hvis man havde dokumenter af kriminel natur på sit harddrive ville man enkryptere dem.

  Hvad med motivet? Hvad skulle et motiv være for at myrde et par lokale journalister lige før at ens parti går til valg? Det er ikke logisk.

  Hvad er logisk, er at få det til at se ud som om at det eneste registrerede parti som står i reel opposition til regeringen er en ondskabsfuld terrorcelle. Målet er ikke blot at koste Den Nordiske Modstandsbevægelse folkestøtte, men at skabe en faux casus belli med henblik på at bandlyse et legitimt parti i det klovneshow de kalder et demokrati.

  Hvis du ikke tror at der er hjernevaskede droner som savler over muligheden for, ved brug af løgn og bedrag, at male Den Nordiske Modstandsbevægelse i et usandt motiv er du yderst naiv.

 • Jesper Rosendahl Gregersen says:

  Det er lidt påfaldende lige op til valget synes jeg.. en James Bond kuffert og hemmelige attentat planer for to ubetydelige individer? Yeah right!!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //