Uffe Elbæk skifter tilbage til Alternativet

POLITIK: Uffe Elbæk forlader partiet »Frie Grønne«, som han selv var med til at stifte i 2020 for i stedet at melde sig ind i Alternativet, som han ligeledes var med til at stifte i 2013. Årsagen skal findes i Frie Grønnes »antiracistiske politik«. 

Foto: Magnus Fröderberg/norden.org, CC BY 2.5 DK

Uffe Elbæk har meldt sig ud af Frie Grønne og vil nu atter melde sig ind i Alternativet. Det bekræfter han overfor TV2. Årsagen findes blandt andet i Frie Grønnes prioritering af deres såkaldte »antiracistiske politik«.

Formand for Frie Grønne, Sikandar Siddique, er for alvor blevet kendt b.la. for sine udtalelser om at bekæmpe den »strukturelle racisme« i Danmark samt at dele af politiet er racister og begår »raceprofilering«. Han trak ligeledes overskrifter, da han benyttede sin taletid i Folketinget til at holde et minuts stilhed for George Floyd.

Overfor TV2 forklarer Uffe Elbæk, at »den grønne dagsorden og klimaudfordringerne« er det vigtigste politikområde for ham, og siger dermed at Frie Grønnes prioritering af deres »antiracistiske politik« er en af årsagerne til partihoppet.

Uffe Elbæk understreger, at den »antiracistiske dagsorden« også er vigtig for ham, men at den ikke er lige så vigtig som den grønne.

Franciska Rosenkilde, der har været politisk leder af Alternativet siden 2021, byder ifølge TV2, Uffe Elbæk velkommen med åbne arme.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Minder mig om dengang Morten Østergaard boede 3 måneder i forskellige ghettoer i Danmark. Da han kom hjem skrev han indlægget: “Gu skal vi ej lukke alle ind i Danmark”

  Det var ikke med skrårem og seler men man kunne godt mærke på ham at han -trods alt, havde lært noget.

 • Synes nu Elbæk har det med at forstærke nogle retninger for de sagsløse. Skifter han kurs igen, så ytre jeg mig. De grønne må godt pakke deres ting og sager sammen og rejs til oprindelses genetisk oprindelses land. Iøvrigt, hvis Elbæk bliver helt usikker på sig selv, kan de grønne sagtens finansiere en fly billet.

  Hr. Morten Østergaard, er eller var ude på / fra de skrå brædder da han kom de udtalelser. Men, sørgeligt var det sq.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //