Ukraine hævner sig på Israel i FN

UKRAINEKONFLIKTEN: Ukraine valgte ikke at modsætte sig en anti-israelsk resolution i FN’s Generalforsamling, eftersom Israel stadig ikke ønsker at love militærhjælp til Kiev.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og Ukraines præsident Volodomyr Zelenskyj (t.h.). Foto: kmu.gov.ua, CC BY 4.0 / Foto: President of Ukraine (Public domain).

Siden Ruslands invasion af Ukraine er forholdet mellem Moskva og den zionistiske besættelsesmagt Israel blevet forværretJøder over hele verden er i offensiven mod Rusland, og Moskvas overrabbiner er flygtet ud af landet og opfordrer nu sine stammebrødre, der forbliver i Rusland til at »flygte, mens de kan«.

Men nu ser det ud til, at krigen også har forværret Ukraines forhold til den zionistiske stat. Hjemmesiden Axios afslører, at Kiev har nægtet at modsætte sig en anti-zionistisk resolution i FN’s Generalforsamling, om at Den Internationale Domstol i Haag skulle udsende en juridisk udtalelse om den jødiske besættelse af palæstinensisk område.

Ifølge Axios, der citerer kilder i både Kiev og Tel-Aviv, skulle Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyy, torsdag  have talt med Benjamin Netanyahu  i forbindelse med, at Netanyahu blev taget i ed som Israels premierminister. Zelenskyj siges at have lykønsket sin stammebror med succesen, mens Netanyahu bad Zelenskyj om, at Ukraine skulle ændre sin holdning til resolutionen i FN og stemme imod eller i det mindste undlade at stemme.

I samtalen skal Zelenskyj have forsøgt at forhandle med Netanyahu og givet udtryk for, at Ukraine kunne overveje at stemme imod resolutionen, hvis Israel ændrer sin politik og forsyner Ukraine med luftforsvarssystemer. Netanyahu siges ikke at have ønsket at love noget, men gav udtryk for, at han var klar til at »diskutere sagen i fremtiden«.

Den fejlslagne forhandling skal have ført til, at Zelenskyi beordrede Ukraines FN-repræsentanter til ikke at deltage i afstemningen.

– De to ledere var ikke tilfredse [med samtalen] og fik ikke, hvad de ønskede. Zelenskyj besluttede, at vi ikke skulle deltage i afstemningen, for at give forholdet til Netanyahu en chance, siger en kilde fra det ukrainske regime til Axios.

En kilde i det zionistiske regime oplyser også, at Tel-Aviv er skuffet over, at Kiev valgte ikke at deltage i afstemningen i stedet for at undlade at stemme.

Ifølge Axios har Kyiv blandt andet anmodet Israel om at give landet det berygtede »Iron Dome« luftforsvarssystem, som hovedsageligt er blevet finansieret af amerikanske skattepenge. Luftforsvarssystemet har været i stand til at stoppe hjemmelavede palæstinensiske raketter med varierende succes, men beskrives ofte som et af de få systemer, der effektivt kan bekæmpe artilleri. Axios’ kilder oplyser, at Kiev har brug for systemet til at stoppe de omfattende russiske angreb med krydsermissiler og droner mod landets energiinfrastruktur.


Luftværnsystemet »Iron Dome« forklares.

I et brev fra Tel-Aviv, som Axios citerer, argumenterer den ukrainske regering for, at det er i Israels interesse at tillade Iron Dome at operere i Ukraine. På den måde mener man, at luftforsvarssystemet kan lære at forsvare sig mod de iranske droner, som Rusland angiveligt bruger i krigen.

Brugen af ​​iranske droner i Ukraine »bidrager væsentligt til at styrke Irans potentiale i produktionen af ​​offensive våben og vil som konsekvens øge sikkerhedstruslen mod staten Israel og Mellemøsten«, skriver den ukrainske regering i brevet, oplyser Nordfront.se.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //