Ukrainsk statsborger mistænkt for bilbomben mod Dugin

RUSLAND: Den russiske FSB udpeger ukrainske sikkerhedstjenester som hjernen bag bilbomben, der dræbte Alexandr Dugins datter i Moskva. De navngiver også en ukrainsk kvinde, der er mistænkt for at have plantet bomben.

Alexandr Dugin med dottern Darya Dugina bara timmar före bilbomben.

Det var i løbet af lørdag aften, at en bilbombe detonerede i Moskva og dræbte Darya Dugina, datter af ideologen Alexander Dugin. Bomben menes at være rettet mod Dugin selv, da han egentlig skulle køre bilen efter at have besøgt »Tradition and History«-festivalen med sin datter, men fortrød det i sidste sekund.

Nu har den russiske sikkerhedstjeneste FSB officielt identificeret en ukrainsk statsborger, der er mistænkt for at have anbragt bomben. Ifølge en udtalelse fra FSB skal den ukrainske kvinde være immigreret til Rusland med sin teenagedatter den 23. juli og derefter lejet en lejlighed i samme bygning som Darya Dugina.

Kvinden, der er født i 1979, skulle ifølge FSB også have besøgt samme festival som Dugin med sin datter lørdag aften. Søndag skal kvinden og hendes datter have forladt Rusland og rejst til Estland.

Ukraine har officielt afvist enhver involvering i angrebet, men FSB hævder nu, at det hele var planlagt af ukrainske sikkerhedstjenester. På russiske Telegram-kanaler cirkulerer et billede af kvinden fra, hvad der ser ud til at være et ID-kort, iført uniformen fra den ukrainske nationalgarde.

RT citerer »ubekræftede kilder«, der hævder, at kvinden har forbindelser til Azov-bataljonen, som er en del af den nationale garde.

Dugin er en varm tilhænger af krigen i Ukraine og er blevet berygtet for flere anti-ukrainske udtalelser. Han ser Rusland som »et omfattende bolværk mod den allestedsnærværende spredning af den vestlige liberale model over hele planeten«.

I Vesten bliver Dugin ofte beskrevet som præsident Vladimir Putins »chefideolog«, men det ser snarere ud til, at han bliver set som en mærkelig person i Rusland, og hans ekstreme udtalelser om ukrainere har af og til ført til karriereproblemer.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //