Ungarn: »Krigen i Ukraine bliver enden på Vestens dominans«

UNGARN: Krigen mellem Rusland og Ukraine kan føre til en helt ny verdensorden, siger Ungarns premierminister Viktor Orban.

Ungerns premierminister Viktor Orbán. Foto: European People’s Party, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

Da Ungarns premierminister Viktor Orban lørdag besøgte Rumænien, talte han om en ny verdensorden, der kunne komme efter krigen i Ukraine. Orban forklarede, at NATO- og EU-landene er blevet trukket ind i krigen gennem sanktionerne og våbenleverancerne til Ukraine, men at dette i sidste ende ikke har givet nogen resultater.

I stedet har det ifølge Orban givet bagslag mod Ukraine og Vesten, som i dag »sidder i en bil med fire flade dæk«. Situationen ville dog have været en helt anden, hvis Donald Trump stadig havde været præsident i USA, siger premierministeren.

– Hvis Donald Trump havde været præsident i USA og Angela Merkel kansler i Tyskland, var denne krig aldrig brudt ud. Men vi var uheldige, og nu har vi denne krig.

Krigen er ifølge Orban blevet et bevis på, at den verdensorden, hvor det meste af verden automatisk bakker op om Vesten, nu er forbi. I stedet advarer Orban om, at en ny »multipolær verdensorden« kan erstatte den gamle.

– Verden er ikke kun ikke med os, men den er demonstrativt ikke med os, forklarede Orban.

Ifølge Orban skal Vesten nu stoppe med at fokusere på fejlslagne forsøg på at finde måder at få overtaget på slagmarken og i stedet fokusere på at forhandle fred.

– Vi må forsøge at overtale Vesten til at udvikle en ny strategi, sagde Orban.

– Konflikten vil først ende, når amerikanerne og russerne indgår en aftale, fortsatte han.

Orban havde også en klar opskrift på, hvordan Ungarn ville klare sig godt på trods af den urolige verdenssituation.

– Hvis vi holder os væk fra krigen, indvandringen, kønsvanviddet, den globale minimumsskat og den økonomiske recession, vil Ungarn kunne fastholde sin succes, fastslog han.

 

Kiev: »Eksempler på russisk propaganda«

Orbans udbrud blev hurtigt mødt af Ukraines udenrigsministerium, som beskrev det som »et klassisk eksempel på russisk propaganda«.

— Sanktionerne [mod Rusland] er effektive, de har i høj grad reduceret det russiske militærmaskineris evne til at føre krig mod Ukraine, forklarer talsmand for det ukrainske udenrigsministerium, Oleh Mykolenko, og fortsætter:

— At forsyne Ukraine med våben redder ukrainernes liv. Hvis sanktioner og våben var ineffektive, ville Kreml ikke bruge enorme ressourcer på at miskreditere dem, de ville ikke forsøge at stoppe dem.

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Heksejægeren says:

  En helt “ny” verdensorden, hvor jøder stadigvæk kontrollere alt.

  Okay…

 • Det er IKKE russisk propaganda, det er næsten hele sandheden. Det er sjovt som man kan omdirigere det hele med russisk propaganda. Men, om hvad andet er, så støtter jeg hverken Rusland eller Ukraine. Den krig skulle aldrig været startet. Og, den opbakning til krigsførelsen, giver myre kryb.

  Hvis jeg skulle gå i krig mod hvilken som helst land, skulle der godt nok meget til, og jeg ville kalde vores magt for det laveste af det laveste. DK regering er også det laveste man kan komme, never mind med det. England bruger en masse ressourcer, og vi andre skal betale ved kasse 1.

  Uanset om man er egnet eller ikke, så er der ingen helte i den krig. Eller er der??


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //