USA får lov til at bruge Finlands territorium »uden hindringer«

GLOBALISME: Aftalen om forsvarssamarbejde (DCA) mellem Finland og Storbritannien er snart klar. Finske medier rapporterer nu, at det giver USA ret til frit at bruge finsk territorium som de ønsker.

NATOs flag er hejst ved de finske væbnede styrkers hovedkontor. Skærmbillede: @Puolustusvoimat/Twitter

Nordfront.se har tidligere skrevet om, hvordan både Sverige og Finland forhandler om en Defense Cooperation Agreement (DCA) med USA. Aftalerne er »tilføjelser« til medlemskabet i krigsalliancen NATO og giver blandt andet USA ret til at oprette militærbaser i de nordiske lande.

Militærbaserne kaldes dog »amerikanske militære baseringsområder«, så politikerne kan lyve om, at deres respektive lande ikke huser nogen amerikanske militærbaser.

Ifølge Helsingin Sanomat er den finske aftale stort set klar og betyder, at USA får lov til at bruge finsk territorium »uden hindringer«. Præsident Sauli Niinistö forsvarer aftalen ved at sige, at den vil »maksimere Finlands sikkerhed«.

Ruslands udenrigsministerium har allerede advaret om, at de vil tage »militærtekniske og andre modforholdsregler«, hvis NATO-baser oprettes i Finland. Blandt andet vil de selv øge deres permanente militære tilstedeværelse i regionen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //