USA får »sandhedsdepartement«

USA: Det amerikanske Homeland Security, der forebygger og bekæmper indenlandsk terrorisme og trusler, har nu fået en ny afdeling ledet af tre jøder, som ifølge de amerikanske myndigheder skal have som sin opgave at bekæmpe »misinformation« og »falske nyheder«.

CC Public domain.

Homeland Security er en amerikansk føderal myndighed, der skal forebygge og bekæmpe indenlandsk terrorisme og trusler. Nu har myndigheden fået en ny afdeling, som ifølge amerikanske myndigheder skulle have som opgave at bekæmpe det, de selv definerer og betragter som misinformation og falske nyheder.

Lederen af afdelingen bliver Nina Jankowicz, og med sig får hun Jennifer Daskal og Rob Silver, alle tre jøder. Udnævnelsen blev annonceret af sekretæren for Homeland Security Alejandro Mayorkas.

Baggrunden for at oprette enheden til bekæmpelse af misinformation og falske nyheder skal blandt andet være de erfaringer, man har med pandemihåndteringen og især de forskellige smittebeskyttelsesforanstaltninger, og hvordan disse er modtaget og angiveligt forsøgt undergravet af dele af offentligheden. Derudover henviser de til det, der omtales som konspirationsteorier omkring det seneste amerikanske præsidentvalg, og påståede fremmede staters forsøg på at påvirke dette.

Lederen af ​​den nye enhed, Nina Jankowics, var blandt de mest højrøstede med hensyn til at fremhæve en påstået forbindelse mellem den tidligere præsident Donald Trump og den siddende russiske præsident, Vladimir Putin, og dermed en påstået russisk indflydelse på det amerikanske præsidentvalg. Hun kommer i øvrigt fra stillingen som rådgiver i »strategisk information« for den ukrainske regering og har udgivet bogen »How To Lose the Information War: Russia, Fake News, and the Future of Conflict«.

Mere specifikt om, hvad enheden bestående af tre jøder vil arbejde med, og hvordan de vil arbejde, vides ikke. Jøderne i USA udgør ca. 2 % af landets befolkning.

Kilder:
hstoday.us
wiczipedia


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //