USA og EU underskriver gasaftale

UDLAND: EU og USA har underskrevet gasforsyningsaftaler for at mindske EU’s afhængighed af Rusland.

Foto: Gage Skidmore fra Surprise, AZ, USA , CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons

Ifølge en ny gasaftale mellem USA og EU, vil USA eksportere en tiendedel af den mængde gas til EU, som EU i øjeblikket importerer fra Rusland hvert år. Indtil udgangen af 2022.

Aftalen har til formål at mindske EU-landenes afhængighed af Rusland. Omkring 40 procent af EU’s gasbehov importeres fra Rusland. Det amerikanske mål er at kunne forsyne EU-landene med omkring en tredjedel af den mængde i fremtiden.

Indgåelsen af ​​aftalen blev offentliggjort i dag i forbindelse ved den amerikanske præsident Joe Bidens besøg i Bruxelles.

»Putin bruger Ruslands energiressourcer til at afpresse og manipulere dets naboer; han bruger overskuddet til at drive sin krigsmaskine,« sagde Biden på en pressekonference.

»Jeg ved, at det vil koste Europa at opgive den russiske gas, men det er ikke kun det rigtige at gøre ud fra et moralsk perspektiv, det vil også styrke vores strategiske position,« fortsatte Biden.

Præcis hvordan den russiske gas kan erstattes, bortset fra øget import fra USA, synes på nuværende tidspunkt at være noget uklart.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //